Lockdown: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις και τα SMS

Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια και τα SMS

  • -
  • -

Με δεδομένο το άνοιγμα του Τουρισμού, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδριάζει αύριο και την ίδια μέρα αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις. Παράλληλα, την Πέμπτη ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα γνωστοποιήσει ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης για τον τουρισμό.



Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως θα υπάρξει άρση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά με διαφορετικά κριτήρια για την ενδοχώρα και τα νησιά. Συγκεκριμένα, για τη μετακίνηση από νομό σε νομό στην ενδοχώρα δεν θα απαιτείται πλέον κάποια βεβαίωση και θα είναι ελεύθερη. Αντίθετα, για να ταξιδέψει κανείς σε νησί θα πρέπει να επιδεικνύει self test ή να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα, σχεδόν δεδομένη θεωρείται η παράταση του ωραρίου της απαγόρευσης, το οποίο από 23:00 μμ που είναι σήμερα, είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί στις 00:00 ή στις 00:30 μμ. Τέλος, όπως όλα δείχνουν είμαστε πολύ κοντά και στην κατάργηση των SMS που αφορούν μετακίνηση ή επίσκεψη σε κατάστημα για ψώνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...