Toyota GR Corolla: Οι Ιάπωνες αποκαλύπτουν!

Νέες πληροφορίες για την GR Corolla προκύπτουν από ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης

  • -
  • -

Εδώ και αρκετό διάστημα έχει προκύψει έντονη φημολογία πως η Toyota ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία έκδοση GR στο αμάξωμα της Corolla. Φυσικά, δεν μιλάμε απλά για ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού, αλλά για ένα πραγματικό hot hatch κατασκευασμένο στα πρότυπα και με τη φιλοσοφία που διέπει την νεότερη δημιουργία της Gazoo Racing, το GR Yaris.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση και τα νεότερα βασίζονται σε φήμες που έχουν αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα. Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, αναπαράγουν τις τελευταίες μέρες περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με λεπτομέρειες της GR Corolla, οι οποίες αν ισχύουν καθιστούν το συγκεκριμένο μοντέλο εξαιρετικά ενδιαφέρον. Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, η εκρηκτική Corolla θα εφοδιάζεται με τον γνωστό 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.500 cc του GR Yaris, αλλά με αυξημένη ισχύ που θα ξεπερνάει τους 300 ίππους, όπως και ροπή η οποία θα είναι μεγαλύτερη από τα 370 Nm.

EΣΕΙΣ ΠΟΙΑ  ΕΚΔΟΣΗ GR SPORT ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ; 



Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι η GR Corolla θα δανειστεί το χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων του Yaris, όπως και το σύστημα τετρακίνησης! Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να χωρέσει η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και το σύστημα τετρακίνησης, το Yaris έχει «δανειστεί» το πίσω μέρος της Corolla, η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-C. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θα υφίστανται σημαντικές αισθητικές αλλαγές που θα τονίζουν τα δυναμικά της χαρακτηριστικά. Τα μεγάλα μετατρόχια και το αυξημένο πλάτος θα συνδυάζονται με μεγαλύτερους σε διάσταση τροχούς, ενώ είναι πολύ πιθανό να διατίθεται και σε έκδοση με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για εμπρός και πίσω. Τέλος, τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η GR Corolla θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του νέου έτους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...