Το Evo που έσπασε ταμεία: Ένα Mitsubishi Lancer των 116.000€

Στη θρυλική έκδοση Tommi Makinen, αυτό το Mitsubishi Evo VI έγινε το ακριβότερο Evo στον πλανήτη μέσα από μια δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • -
  • -
Έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από τότε που το τελευταίο Lancer Evolution βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Η Mitsubishi έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο με σπουδαία αγωνιστική κληρονομιά που γαλούχησε γενιές στο πέρασμά του, αφού το νέο σκηνικό της αυτοκίνησης δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε ειδικές κατασκευές όπως το Evo. 
Ως αποτέλεσμα, τα Lancer Evolution που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους αποκτούν μεγαλύτερη αξία, ειδικά αν είναι άριστα συντηρημένα και πολύ περισσότερο, αν ανήκουν σε ορισμένες ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής που λάνσαρε η Mitsubishi. Μια από τις σημαντικότερες είναι η Tommi Makinen, ειδική έκδοση του Lancer Evolution VI (κοινώς, Evo 6). Πήρε το όνομά της από τον θρυλικό οδηγό αγώνων Τόμι Μάκινεν, ο οποίος άφησε εποχή με τα αγωνιστικά της Mitsubishi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

Η ιαπωνική μάρκα διοργάνωσε μια μεγάλη δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της οποίας βγήκαν στο σφυρί πολλά σημαντικά δημιουργήματά της. Το αυτοκίνητο που «έπιασε» τα περισσότερα χρήματα ήταν ένα κόκκινο Evo VI Tommi Makinen, για το οποίο ο νέος του ιδιοκτήτης έδωσε 100.100 λίρες ή αλλιώς, περίπου 116.000€ με τη σημερινή ισοτιμία. Μάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για το ακρίβότερο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης δημοπρασίας, αλλά και για το ακριβότερο Mitsubishi Evo στον πλανήτη
Πήρε το ρεκόρ από ένα Evolution IX (Evo 9) που πουλήθηκε ολοκαίνουργιο στις ΗΠΑ το 2017 προς 114.500€. Συνολικά, τέσσερα Lancer Evolution άλλαξαν χέρια μέσω της συγκεκριμένης δημοπρασίας στην Αγγλία. Εκτός του Tommi Makinen, ένα αγωνιστικό Evo IX Group N Works Rally έπιασε τα 71.500€, ενώ είδαμε και ένα μοναδικό Evolution X (Evo 10)

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου είναι ότι ανήκει στην ειδική έκδοση FQ-440 MR και έχει και τον αριθμό παραγωγής 40 από τις 40 μονάδες που πήγαν στην Αγγλία. Πρόκειται για το τελευταίο Mitsubishi Evolution που ταξινομήθηκε επίσημα στη χώρα ως καινούργιο και η συλλεκτική του αξία θα ανεβαίνει συνεχώς. Πουλήθηκε προς 67.300€. Τέλος, ένα Lancer Evolution IX MR FQ-360 by HKS, ειδική έκδοση του Evo 9 με τις περιποιήσεις της γνωστής εταιρείας προϊόντων βελτίωσης HKS, έφτασε στα 80.000€. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Mitsubishi, τα τέσσερα Evo που βγήκαν στο σφυρί αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των συνολικών εσόδων της δημοπρασίας. Δεκάδες άλλα αυτοκίνητα της ιαπωνικής μάρκας τράβηξαν το ενδιαφέρον των συλλεκτών, όπως διάφορα Pajero παλαιότερων γενεών, ένα 3000GT, ένα Colt Galant 2000 GLII και ένα Colt Lancer 1.4, το πρώτο Mitsubishi που ταξινομήθηκε ποτέ στην Αγγλία. Το τελευταίο έπιασε 17.400€. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...