Seat Leon: Νέα έκδοση με κινητήρα 190 ίππων

Μία ισχυρή εκδοχή του Leon με δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 190 ίππων διαθέτει η Seat και στην ελληνική αγορά. Δείτε τιμές!

  • -
  • -

Η γκάμα του νέου Seat Leon μεγαλώνει, με την ισπανική εταιρεία να το προσφέρει σε μία νέα και ισχυρή έκδοση. Δίπλα στους γνωστούς TSI, TDI, mild hybrid, plug-in hybrid , αλλά και φυσικού αερίου, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένας κινητήρας βενζίνης. Με χωρητικότητα 2.000 cc, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων DSG.  Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης διατηρεί τη διάταξη γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενώ η νέα έκδοση διαθέτει μεγαλύτερα φρένα, και συγκεκριμένα αεριζόμενα δισκόφρενα 312x25 mm μπροστά.   

 

Αυτός ο νέος βενζινοκινητήρας, βασισμένος στην προηγούμενη γενιά κύκλου Miller, διαθέτει αρκετές βελτιώσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων και αποδοτικότητας κατανάλωσης καυσίμου. Εισάγει νέους εγχυτήρες άμεσης έγχυσης καυσίμου, οι οποίοι αντικαθιστούν το προηγούμενο σύστημα διπλής έγχυσης. Οι σημαντικές  βελτιώσεις για τη μείωση της τριβής του κινητήρα και η ενσωμάτωση ενός νέου τούρμπο συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα αυτής της νέας έκδοσης κινητήρα Leon.

Το νέο σύνολο, εκτός από την ισχύ των 190 ίππων, προσφέρει ροπή 320Nm και σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων DSG, επιτρέπει στο Leon να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 7,4 sec. Με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP, οι συνδυασμένες καταναλώσεις για την 5-θυρη έκδοση κυμαίνονται μεταξύ 6,7-7,2 l/100 km ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 151-164g/km. Στην Ελλάδα ο δίλιτρος TSI είναι διαθέσιμος στην 5-θυρη έκδοση FR με κόστος 26.990 € και στην FR PLUS με τιμή 28.290 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...