ORA Lightning Cat: Η Great Wall ξαναχτυπά!

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη φορά προσπαθεί να αντιγράψει την Porsche

  • -
  • -

Η Great Wall δεν έχει διστάσει να παρουσιάσει αρκετά μοντέλα, που σε μεγάλο βαθμό αντιγράφουν αυτοκίνητα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Μία από αυτές τις δημιουργίες που αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Σανγκάη, είναι το Ora! Πρόκειται για ένα αλλόκοτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο έχει δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία της Porsche, χωρίς φυσικά να πλησιάζει την αίγλη και την ομορφιά των μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκ πρώτης όψεως παρατηρεί κανείς αρκετές… παραφωνίες! Τα εμπρός φωτιστικά σώματα θυμίζουν αυτά της 911, ενώ οι θόλοι επάνω από τους τροχούς προσπαθούν να αντιγράψουν τις γραμμές του θελκτικού γερμανικού supercar. Το πίσω μέρος είναι πανομοιότυπο με αυτό της Panamera, ενώ τα πίσω φανάρια θυμίζουν εν μέρει το VW Beetle. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από διχρωμία, με το γκρι matte να είναι το βασικό και διάφορες λεπτομέρειες να έχουν μπρονζέ απόχρωση.

Το εσωτερικό ακολουθεί την ψηφιακή τάση της εποχής, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό. Στη κεντρική κονσόλα δεσπόζει μία ευμεγέθης οθόνη πολυμέσων και ο πίνακας οργάνων είναι φυσικά ψηφιακός. Η πορτοκαλί επένδυση δίνει μία ευχάριστη εικόνα στον εσωτερικό διάκοσμο, ενώ ταιριάζει με τα πίσω καθίσματα που έχουν απόχρωση καφέ. Αναφορικά με τους ηλεκτροκινητήρες, την ισχύ τους, αλλά και την αυτονομία του Ora, δεν υπάρχουν πληροφορίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ για τα πρώτα 100 km/h από στάση απαιτούνται μόλις 3,5 sec!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...