Συνεχίζεται η χασούρα για τη Spyker

Η Saab αυξάνει το χρέος της εταιρείας

  • -
  • -

Το οικονομικό άνοιγμα της Spyker αυξάνει και φέτος οι μέτοχοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι η εταιρεία έχει λιγότερα ίδια κεφάλαια και οι υποχρεώσεις υπερβαίνουν το ενεργητικό. Η πρόσφατη εξαγορά της Saab ανάγκασε την Spyker να εκταμιεύσει 326 εκατομμύρια δολάρια αποκτώντας προνομιούχες μετοχές με ίδια κεφάλαια χωρίς να αυξήσει το παθητικό της. Έχοντας πουλήσει μόλις 10500 αυτοκίνητα Saab μέσα στο πρώτο εξάμηνο οι απώλειες είναι 139,1 εκατ. ευρώ όταν τα έσοδα από τις πωλήσεις ήταν 243 εκατομμύρια ευρώ.

Η Saab έχει περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια κίνησης και έλαβε άλλα 266 εκατομμύρια ευρώ δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η Spyker υποστηρίζει ότι η κερδοφορία στη μάρκα θα επιστρέψει το 2012 χωρίς η ίδια να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη εκταμιεύοντας περισσότερα κεφάλαια.

Οι προβλέψεις για 45000-50000 πωλήσεις αυτοκινήτων το 2010 μπορεί να ζορίσουν λίγο την κατάσταση, όμως για το νέο έτος στοχεύουν σε 80000 αυτοκίνητα, που είναι το σημείο όπου ισοσκελίζεται το κόστος παραγωγής με τα έσοδα, ενώ μακροχρόνια οι 120000 μονάδες θα αφήνουν κέρδος αποσβένοντας και τα αρχικά κεφάλαια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...