‘’e-Drag’’ και ‘’Κ-Climb’’: Αυτοκίνητα πόλης με αγωνιστικά γονίδια!

Και τα δύο είναι κάτι πολύ περισσότερο από δύο ισχυρές εκδόσεις

  • -
  • -

Πως θα σας φαινόταν η αγωνιστική εκδοχή δύο αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων; Η Honda το τόλμησε δημιουργώντας το e-drag για αγώνες dragster και το K-Climb για αναβάσεις. Το e-Drag έχει ελαφρώς αυξημένη ισχύ σε σχέση με το αμιγώς ηλεκτρικό «e» hatchback. Ωστόσο η Honda επικεντρώθηκε στη μείωση του βάρους και στη βελτίωση της πρόσφυσης κατά την εκκίνηση. Στην προσπάθεια… ελάφρυνσης έχουν αντικατασταθεί το εμπρός καπό, τα φτερά και ο προφυλακτήρας με νέα από carbon-fiber.
Επίσης έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, ενώ μπροστά έχουν τοποθετηθεί νέα και ελαφρύτερα bucket. Στα παράθυρα αντί για γυαλί, έχουν χρησιμοποιήσει πλεξιγκλάς. Η ανάρτηση προέρχεται από το Civic και σε συνδυασμό με τα slick λάστιχα των 17 ιντσών σε ζάντες από NSX υπόσχεται εκρηκτικές εκκινήσεις. Όπως κάθε μοντέλο dragster διαθέτει σύστημα Lock Line, για τη διαδικασία της προθέρμανσης των ελαστικών. Για την ασφάλεια του οδηγού έχει τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας, ενώ οι ζώνες είναι 4 σημείων.

Από την άλλη, το K-Climb είναι ένα τροποποιημένο N-One kei car σχεδιασμένο για αγώνες αναβάσεων, έχοντας ως προτέρημα την ευελιξία του και το χαμηλό βάρος. Οι αλλαγές που έχει υποστεί είναι ριζικές, διατηρώντας σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής μόνο το εμπρός καπό!
Τα υπόλοιπα μέρη έχουν αντικατασταθεί με carbon-fiber με στόχο τη μείωση του βάρους, αλλά και του αεροδυναμικού του συντελεστή. Στους τροχούς έχουν τοποθετηθεί προεκτάσεις έτσι ώστε οι τροχοί να βγουν πιο έξω σε σχέση με τους μεγάλους θόλους, ενώ οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Τέλος, για την ασφάλεια του οδηγού όπως και στο e-Drag έχει τοποθετηθεί φυσιολογικά κλωβός ασφαλείας.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως ολοένα και περισσότερες εταιρίες πειραματίζονται με βελτιώσεις πάνω σε ηλεκτρικά μοντέλα. Μήπως για να τους χαρίσουν μεγαλύτερο fun to drine στοιχείο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...