VW ID.4 - World Car of The Year 2021

Το ηλεκτρικό crossover της Volkswagen επέλεξαν ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς οι 94 εκλέκτορες.

  • -
  • -

Το Volkswagen ID.4 κέρδισε τη μέγιστη διάκριση καθώς ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των 94 ειδικών δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα και το GOCAR εκπροσωπεί ο Μιχάλης Γεωργιάδης. Το ID.4 κέρδισε στον τελικό τη μάχη από το Toyota Yaris και το Honda e, τα οποία συμπλήρωναν την τριάδα των φιναλίστ. Η επιλογή του Volkswagen ID.4 έρχεται να επιβεβαιώσει την «υψηλή τάση» της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως. Αλλά και την αρτιότητα του γερμανικού μοντέλου σε τεχνολογία, ασφάλεια, ποιότητα και χώρους.

 


Η Honda πάντως δεν έφυγε απά τα βραβεία με άδεια χέρια, αφού το καινοτόμο Honda e βραβεύτηκε ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης της Χρονιάς, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις με τη συναρπαστική εμφάνιση, το καινοτόμο εσωτερικό, την πρακτικότητά του στο αστικό πεδίο και την ευχάριστη οδική συμπεριοφορά. Οι άλλοι δύο φιναλίστ της κατηγορίας ήταν το ομόσταυλο Honda Jazz και το Toyota Yaris.

 


Το Land Rover Defender κέρδισε το βραβείο World Car Design of the Year, για τη σχεδίαση του. Και όχι άδικα, καθώς καταφέρνει να ανανβιώσει έναν μύθο, διατηρώντας τα ρετρό στοιχεία, εκφράζοντας ταυτόχρονα δυναμισμό και τεχνολογία με τον πλέον σύγχρονο τρόπο. Το βραβείο σχεδιασμού απονέμει επιτροπή έμπειρων διακεκριμένων σχεδιαστών, μεταξύ των οποίων o Ian Callum, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της JLR, και o Patrickle Quément, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Renault και Shiro Nakamura, πρώην Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού των Nissan και Infinity. To πληθωρικό Defender επικράτησε των άλλων δύο φιναλίστ, Honda και Mazda MX-30.

 


Στις κατηγορίες Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς και Παγκόσμιο Σπορ αυτοκίνητο της Χρονιάς κέρδισαν τα σίγουρα χαρτιά. Η τεχνολογική και όχι μόνο ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, η S-Class, από τη μία. Και η Porsche 911 Turbo με τις εξωπραγματικές επιδόσεις, αντίστοιχα. Αυτό είναι το 7ο βραβείο που κερδίζει η Porsche στα World Car Awards. Αυτή τη φορά στη θέση της φουτουριστικής ηλεκτρικής Taycan η οποία πέρσι πήρε δύο βραβεία, τη σημαία για την Porsche κρατά ψηλά η διαχρονική αξία της 911.

 


Ο θεσμός World Car Awards ιδρύθηκε το 2003 και εξέλεξε το πρώτο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 2004. Ο διαρκώς αναπτυσσόμενος θεσμός ανακηρύχθηκε και φέτος, για 8η συνεχόμενη χρονιά, ως το κορυφαίο πρόγραμμα βραβείων για το Αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της Cision Insights.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...