Νέος ηλεκτροκινητήρας 475 ίππων από την Yamaha [Video]

Σύμφωνα με την εταιρεία προορίζεται για “hyper-EV” μοντέλα

  • -
  • -

Η Yamaha ανακοίνωση την είσοδο της στο segment των ηλεκτροκινητήρων 350 kW, με στόχο την παροχή της κινητήριας μονάδας της σε κατασκευαστές για την παραγωγή “hyper-EV” μοντέλων, όπως τα ονομάζει. Με απόδοση 475 ίππων στοχεύει κατευθείαν στην αγορά των κορυφαίων ηλεκτροκίνητων κατασκευών, ενώ με τάση λειτουργίας 800V ισοφαρίζει κατασκευές όπως η Porsche Taycan.

Ένα από τα μεγάλα προτερήματα του ηλεκτροκινητήρα της Yamaha, σύμφωνα με την ίδια, είναι του μικρό του μέγεθος, το οποίο προκύπτει χάρη στον συνδυασμό ηλεκτρονικών και μηχανικών μερών του ώστε να εξοικονομηθεί χώρος. Ένα αποτέλεσμα αυτής της λογικής είναι η συγχώνευση του μετατροπέα με την ταχύτητα του κιβωτίου σε μία μονάδα.

Αν και η Yamaha είναι γνωστή για τις μοτοσικλέτες που κατασκευάζει, έχει συνεργαστεί με εταιρείες αυτοκινήτων και βοηθήσει στην δημιουργία τετράτροχων ουκ ολίγες φορές. Με τον αγώνα για την πρωτιά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης να έχει ξεκινήσει καιρό τώρα, πληθώρα κατασκευαστών παλεύουν για να πάρουν το προβάδισμα στην εξέλιξη νέων καλύτερων τεχνολογιών, με τους «εξωτερικούς» συνεργάτες να έχουν αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας για μεγάλο ποσοστό εξ αυτών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...