Εσύ κάνεις drift και η υβριδική AMG σου φορτίζει! (VIDEO)

Το νέο υβριδικό σύστημα της Mercedes-AMG φορτίζει τη μπαταρία κατά την πλαγιολίσθηση

  • -
  • -

Στη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή που ζούμε, η Mercedes-ΑΜG έχει τον τρόπο να μας πείσει πως η νέα υβριδική τεχνολογία της δεν θα περιορίζει αλλά θα ενισχύει την οδηγική απόλαυση. Και πώς θα το κάνει αυτό; Φορτίζοντας τις μπαταρίες κατά την διάρκεια της πλαγιολίσθησης!

Όπως δήλωσε σε video της Mercedes-AMG ο Jochen Schmitz, τεχνικός εξέλιξης υβριδικών συστημάτων, ενώ ο οδηγός ντριφτάρει το σύστημα αναγέννησης συλλέγει μέρος της ενέργειας για να φορτίσει τη μπαταρία. Αν και απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος, είναι πολύ πιθανόν η ανάκτηση να γίνεται μέσω του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης και ευστάθειας (ESP), αφού ακόμη και στο drift αυτό παρακολουθεί και επεμβαίνει αν χρειαστεί για να διατηρήσει την επιθυμητή πορεία, όπως π.χ. και στην Ferrari SF90 όπου τα ηλεκτρονικά επιτρέπουν το drift υποβοηθώντας το και όχι περιορίζοντάς το.

Η ονομαστική ισχύς των συστημάτων Mercedes-AMG plug-in hybrid έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα πως θα φτάνει έως και τους 805 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα να παράγει έως και 201 hp και 441 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταφέρεται κυρίως στους πίσω τροχούς με τους μπροστά να επεμβαίνουν μόνο όταν χρειάζεται.

Η επερχόμενη Mercedes-AMG C63 για παράδειγμα θα εξοπλίζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2 λίτρων που θα παράγει 445 ίππους, ενώ μαζί με το υβριδικό σύστημα η συνδυασμένη ισχύς που θα προκύπτει θα φτάνει τα 650 hp. Στην AMG GT73 αντίστοιχα, ο ηλεκτροκινητήρας θα συνεργάζεται με έναν V8 κινητήρα 4 λίτρων με συνολική ονομαστική απόδοση 805 ίππους και 1000 Nm ροπής. Φανταστείτε την να ντριφτάρει!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...