Το Polestar 0 της Volvo θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα έχει μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον

Στόχος του νέου ηλεκτρικού μοντέλου είναι το απόλυτα μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, από την κατασκευή του μέχρι και το τέλος ζωής του

  • -
  • -

Η θυγατρική μάρκα της Volvo έκανε το ντεμπούτο της με το αμιγώς ηλεκτρικό Polestar 2 που μας εντυπωσίασε με την εμφάνισή του. Ωστόσο, όπως δήλωσε και η Frederika Klaren, επικεφαλής του τομέα βιωσιμότητας της σουηδικής μάρκας, δεν αρκεί μόνο η κίνηση του οχήματος να γίνεται μέσω ηλεκτρισμού, αλλά όλη η γραμμή παραγωγής του θα πρέπει να μην ρυπαίνει το περιβάλλον.

Το επόμενο μοντέλο της Polestar θα έχει ως στόχο αυτό ακριβώς. Το Polestar 0 δεν θα αρκεστεί μόνο στο να μην παράγει ρύπους κατά την κίνησή του. Η εταιρία στοχεύει στην εκμηδένιση κάθε είδους μόλυνσης ή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, σε όλη τη διάρκεια κατασκευής και ζωής του αυτοκινήτου.

Όπως άλλωστε είπε και ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath, για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να τροποποιηθεί ότι ξέρουμε σήμερα για την παραγωγή αυτοκινήτων. Στόχος της Polestar είναι να το πετύχει αυτό μέχρι το 2030.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...