To ηλεκτρικό όραμα της Lexus

Με το πρωτότυπο LF-Z η Lexus αποκαλύπτει την οδηγοκεντρική της φιλοσοφία με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Η Lexus σχεδιάζει τη μελλοντική της στρατηγική, με το βλέμμα φυσικά να είναι στραμμένο στην ηλεκτροκίνηση. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο LF-Z, μέσα από το οποίο αποκαλύπτεται η φιλοσοφία της για την επόμενη «ηλεκτρική» μέρα της αυτοκίνησης. Η πολυτελής μάρκα στοχεύει μέσα στο επόμενο διάστημα να λανσάρει συνολικά 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2025, τα οποία και θα κάνουν χρήση υβριδικής ή plug-in υβριδικής τεχνολογίας, ενώ ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα, όπως προκύπτει τα δύο πρώτα από αυτά αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Με το πρωτότυπο LF-Z η Lexus μας αποκαλύπτει τη μελλοντική της φιλοσοφία της συγκεκριμένα γύρω από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σε αντίθεση με το UX 300e, την πρώτη κατασκευή του είδους της ιαπωνικής μάρκας, θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Η σχεδίαση του διακρίνεται για τα δυναμικά της χαρακτηριστικά, αν και διαθέτει crossover στοιχεία. Τα πίσω λεπτά φωτιστικά σώματα και το νέο σήμα είναι τα στοιχεία που αναμένεται να μεταφερθούν στο μοντέλο παραγωγής.

Η σχεδίαση του εσωτερικού θυμίζει περισσότερο κόκπιτ και διακρίνεται για τα οδηγοκεντρικά της στοιχεία, ενώ είναι ξεκάθαρα 2+2. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 540 ίππους και 700 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Οι επιδόσεις του είναι καταιγιστικές με τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση να έρχονται σε μόλις 3 sec. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 90 kWh του προσφέρει αυτονομία 600 km, ενώ έχει μέγιστη ισχύ φόρτισης τις 150 kWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...