Η Volkswagen στην πρώτη θέση των Ευρωπαϊκών πωλήσεων και το 2021

Η διαφορά της από τη δεύτερη μάρκα είναι στο +48%, έχοντας πουλήσει 29.400 περισσότερα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Η Volkswagen συνεχίζει την κυριαρχία της στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη και το 2021. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η JATO για τον μήνα Ιανουάριο, στην «Ευρώπη των 27» η Volkswagen τον πρώτο μήνα του έτους κατέγραψε συνολικές πωλήσεις 90.651 αυτοκινήτων.

Αν και το νούμερο είναι μικρότερο του αντίστοιχου που είχε καταγράψει η μάρκα ένα χρόνο πριν, λόγω της πανδημίας που έχει επηρεάσει την παγκόσμια αγορά, η Volkswagen έχει ανοίξει σημαντικά την ψαλίδα από τους διώκτες της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η διαφορά της Volkswagen από την αμέσως επόμενη, Peugeot, είναι 29.400 αυτοκίνητα, μία ποσοστιαία διαφορά της τάξης του 48%.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 eTSI 110PS ΤΟΥ ΝΕΟΥ GOLF

Όσον αφορά σε μεμονωμένα μοντέλα, δύο της Volkswagen βρίσκονται στο Top-10 της ευρωπαϊκής αγοράς ανεξάρτητα κατηγορίας, τα Golf και T-Roc, ενώ συνολικά έξι μοντέλα της μάρκας φιγουράρουν στο Top-3 των επιμέρους κατηγοριών τους. Πρόκειται για τα Golf (πρώτο στην κατηγορία compact σε όλη την Ευρώπη), Passat (μεσαία), Touran (MPV), T-Roc (SUV), Tiguan (SUV) και Caddy (Van).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volkswagen το 2020 κατέγραψε στην ευρωπαϊκή αγορά πωλήσεις 1.346.999 αυτοκινήτων, με τη διαφορά από την Renault που βρέθηκε στην δεύτερη θέση, να υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα (1.346.999 έναντι 819.009 μονάδων).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...