Nissan Qashqai: 5+1 λόγοι που το κάνουν Best Seller SUV

Όσα χρόνια και αν περάσουν, το Nissan Qashqai παραμένει από τις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία των SUV. Και υπάρχουν λόγοι για αυτό..

  • -
  • -

Δεν είναι τυχαίο πως το Nissan Qashqai θεωρείται από τους περισσότερους ως ο δημιουργός της κατηγορίας των SUV-Crossover. Αρκεί μία ματιά στα νούμερα των πωλήσεων για να διαπιστώσει κανείς του λόγου το αληθές. Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας προσφέροντας μία σειρά από προτερήματα που το έχουν καθιερώσει ως best seller. Χαρακτηρισμός που δεν του έχει αποδοθεί τυχαία. Σας απαριθμούμε πέντε από αυτούς και έναν ακόμα…

 

1) Σχεδίαση που ξεχωρίζει και αρέσει σε όλες τις ηλικίες

Λιτές καθαρές γραμμές. Πολλές φορές δεν χρειάζεται κάτι εξεζητημένο ή ακραίο σχεδιαστικά για να χαρακτηριστεί όμορφο. Και το Qashqai διαθέτει ένα διαχρονικό σχήμα, το οποίο μάλιστα αρέσει σε κάθε ηλικία. Παραμένοντας σύγχρονο και επίκαιρο!

 

2) Crossover χαρακτήρας για κίνηση εντός κι εκτός δρόμου

Η ποιότητα κύλισης αποτελεί ένα από τα στοιχεία που το διακρίνουν. Η ανάρτηση μοιάζει φτιαγμένη για τους ελληνικούς δρόμους απορροφώντας τις περισσότερες από τις ανωμαλίες που τους χαρακτηρίζουν. Ενώ η οδική του συμπεριφορά είναι φιλική και προβλέψιμη, με το Qashqai να προσφέρει σιγουριά στον οδηγό πίσω από το τιμόνι του. Σε όλα τα παραπάνω, κερασάκι στην τούρτα είναι οι εκτός δρόμου ικανότητες του, αφού με 180 mm απόσταση από το έδαφος δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να πατήσει σε καλό ή μέτριο χώμα.

 

3) Αποδοτικοί κινητήρες για δύναμη και οικονομία

Η νεότερη γενιά προσφέρεται με νέους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού. Με χωρητικότητα μόλις 1.300 cc και την αρωγή τούρμπο, προσφέρεται με δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις, και συγκεκριμένα 140 ή 160 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις, οι πολύ καλές για την κατηγορία επιδόσεις (10,1 και 10,5 για το 0-100 km/h αντίστοιχα) συνδυάζονται με χαμηλή κατανάλωση! (6,8 και 7,1 lt/100 km αντίστοιχα). Βέβαια, για όσους επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, υπάρχει και η πετρελαιοκίνητη εκδοχή με τον 1.500άρη σύγχρονο κινητήρα των 115 ίππων που απαιτεί 5,3 lt/100 km.

 

4) Πρακτικό εσωτερικό για οικογένειες και δραστήριους εργένηδες


Η άνεση και οι χώροι είναι ακόμα ένα στοιχείο που έκανε το Qashqai. Στο εσωτερικό του μπορούν άνετα να φιλοξενηθούν πέντε άτομα, ενώ ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 430 lt. Βέβαια, σε περίπτωση που αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα εκτοξεύεται στα 1.598! Την ίδια ώρα, η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, ενώ η σχεδίαση του εσωτερικού μοντέρνα και ευχάριστη, διατηρώντας τον πρακτικό χαρακτήρα ενός SUV.

 

5) Προηγμένη τεχνολογία για άνεση και ασφάλεια


Ακολουθώντας τα πρότυπα της Nissan δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Πέρα από το παραδοσιακό ESP, για την ασφάλεια των επιβατών φροντίζουν συστήματα όπως τα Traffic Sign Recognition (αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας), Driver Attention Alert (παρακολούθηση της προσοχής του οδηγού), Intelligent Park Assist (υποβοήθηση παρκαρίσματος), Intelligent Around View Monitor (αναγνώριση εμποδίων περιμετρικά), Lane Departure Warning (ενημέρωση για ακούσια αλλαγή λωρίδας), καθώς και το ProPILOT που επιτρέπει στο Qashqai να κινείται ημι-αυτόνομα. Παράλληλα, διαθέτει την τελευταία γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας NissanConnect με οθόνη αφής 7’’, με δυνατότητα συμβατότητας με Apple CarPlay και Android Auto. Προσθέστε τη δυνατότητα φωνητικών εντολών, αλλά και την προσαρμογή απεικόνισης λειτουργιών στην οθόνη και έχετε την πλήρη εικόνα.

 

+1) Έκπτωση έως 2000 €


Διατίθεται σε διάφορα επίπεδα εξοπλισμού, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις δυνατότητες του καθενός, ενώ σήμερα προσφέρεται με έκπτωση που φτάνει τα 2.000 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Πως στη βάση της γκάμας συναντάμε πλέον την έκδοση Business, η οποία και ξεκινάει από τα 20.370 ευρώ. Νούμερο που ουσιαστικά εκτοξεύει τη σχέση τιμής – αξίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...