Sono Sion: Το ηλεκτρικό που φορτίζει από ηλιακά πάνελ

Παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση CES που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο

  • -
  • -

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που βλέπετε στις φωτογραφίες προέρχεται από την Sono Motors. Πρόκειται για μία γερμανική η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης του εικονιζόμενου αυτοκινήτου που φέρει το όνομα Sion. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην φετινή έκθεση CES, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακό περιβάλλον τον περασμένο Ιανουάριο και τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου χάρη στα ηλιακά πάνελ τα οποία διευρύνονται σε όλη του την εξωτερική επιφάνεια.
side

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα φέρει μία μπαταρία 35 kWh η οποία θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 163 ίππους και 270 Nm ροπής. Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε 255 km αυτονομίας σε κύκλο WLTP, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 km/h. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα ηλιακά πάνελ είναι ικανά να προσφέρουν στο Sion έως και 35 km αυτονομίας ανά ημέρα.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον με το ταμπλό να είναι γεμάτο από βρύα που φιλτράρουν τον αέρα και ρυθμίζουν την υγρασία του χώρου. Άλλα αξιοσημείωτα μέρη της καμπίνας είναι οι οθόνες για το infotainment αλλά και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

interior

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...