Volkswagen Group: Μειωμένο κατά 50% το κόστος των μπαταριών έως το 2030

To Volkswagen Group παρουσίασε τη στρατηγική του για τις μπαταρίες και τη φόρτιση έως το 2030

  • -
  • -

Στη διαδικτυακή εκδήλωση Power Day, το Volskwagen Group παρουσίασε τη μελλοντική του στρατηγική για τις μπαταρίες και τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, έως και το 2030. Ένα από τα κύρια στοιχεία της νέας στρατηγικής του Ομίλου είναι η μείωση του κόστους της μπαταρίας, στοιχείο που θα καταστήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο προσιτό προς το ευρύ κοινό. Ως το 2030, η Volkswagen θα έχει κατασκευάσει έξι μέγα-εργοστάσια, με συνολική παραγωγική ικανότητα 240 GWh. Τα δύο πρώτα θα λειτουργούν σε Σουηδία και Γερμανία, με 40 GWh το καθένα. Στο πρώτο θα παράγονται  οι μπαταρίες για τα premium μοντέλα, ενώ στο δεύτερο θα κατασκευάζονται αυτές που αφορούν τα μοντέλα μαζικής παραγωγής. Σημαντικό είναι το γεγονός πως και οι δύο εγκαταστάσεις θα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η μείωση του κόστους και σημαντική εξοικονόμηση, θα επιτευχθεί μέσω του νέου ενιαίου μπλοκ μπαταρίας. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 και μέχρι το 2030 θα έχει τοποθετηθεί στο 80% των ηλεκτρικών οχημάρων του Group. Η σταδιακή μείωση του κόστους της μπαταρίας στα πιο φθηνά μοντέλα θα αγγίξει το 50%, με το κόστος ανά κιλοβατώρα να πέφτει κάτω από τα 100 €. Μάλιστα, το νέο μπλοκ εξυπηρετεί και στην πιο εύκολη μετάβαση για μπαταρίες τύπου solid state, που αποτελούν και το επόμενο τεχνολογικό άλμα στις μπαταρίες.

Η επένδυση του Volkswagen Group θα είναι εξαιρετικά σημαντική και στον τομέα του δημόσιου δικτύου ταχυφόρτισης, με το κόστος να αγγίζει τα 400 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει τη λειτουργία 18.000 δημόσιων σημείων στην Ευρώπη έως το 2025. 8.000 σημεία ταχυφόρτισης θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την BP, με την πλειονότητα αυτών να εντοπίζεται σε Γερμανία και Μ. Βρετανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...