Η SEAT προσφέρει υγειονομικούς πόρους της για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Παράλληλα, θα ταξιδέψει με αυτοκινούμενα που χρησιμοποιεί η CUPRA σε αγώνες, για την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές

  • -
  • -

Η SEAT και το Καταλανικό Υπουργείο Υγείας συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, μόλις διατεθούν επαρκείς δόσεις για το μαζικό εμβολιασμό της κοινωνίας κατά του COVID-19. Η εταιρεία προσφέρθηκε να παραχωρήσει το υγειονομικό της προσωπικό για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας κατά τη χορήγηση των εμβολίων και να εμβολιάσει τους υπαλλήλους της SEAT και του Ομίλου Volkswagen στην Καταλονία και τις οικογένειες τους καθώς και τον πληθυσμού σε κοντινές περιοχές. Με αυτήν τη συνεργασία, η εταιρεία επιθυμεί να αποδείξει τη δέσμευσή της προς την κοινωνία και το πνεύμα της συμβολής της στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Αυτά συμφωνήθηκαν την Παρασκεύη 26/2, στο πλαίσια συνάντησης στην έδρα της εταιρείας στο Martorell, όπου οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Καταλανικής κυβέρνησης Pere Aragonès, η Καταλανή Υπουργός Υγείας Alba Vergés, καθώς και ο Πρόεδρος της SEAT και CUPRA Wayne Griffiths, ο Vice-president for Human Resources and Organisation Xavier Ros, η Head of Health, Safety and Emergencies Dr. Patricia Such και ο Director of Institutional Relations Josep Maria Recasens.

covid

Συγκεκριμένα, η SEAT θα ανοίξει ένα από τα κτίρια της, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Martorell, ως εμβολιαστικό κέντρο για τους κατοίκους της περιοχής Baix Llobregat, όπου το υγειονομικό προσωπικό της εταιρείας θα διαχειρίζεται τις δόσεις των εμβολίων. Με αυτήν τη δράση, η οποία θα εφαρμοστεί μόλις θα είναι διαθέσιμα αρκετά εμβόλια, η SEAT στοχεύει να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανοσοποίησης του πληθυσμού στο σύνολό του και στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορούσε να χορηγήσει περίπου 8.000 δόσεις την ημέρα ή 160.000 δόσεις το μήνα. Επιπλέον, μέσω εξουσιοδότησης από τις υγειονομικές αρχές, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέρθηκε επίσης να εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους της SEAT και του Ομίλου Volkswagen στην υπόλοιπη Ισπανία, καθώς και τις οικογένειές τους, συνολικά περίπου 50.000 άτομα, μόλις τα εμβόλια είναι διαθέσιμα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της Καταλονίας, η SEAT δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διανομή του εμβολίου σε πόλεις όπου είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμβάλει στην επέκταση του εμβολιασμού στο μέγιστο αριθμό ατόμων, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Η εταιρεία θα ταξιδέψει σε αυτές τις τοποθεσίες με οχήματα της CUPRA που χρησιμοποιούν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια αγώνων και τα οποία έχουν προσαρμοστεί για τη συγκεκριμένη χρήση. Μέσα σε αυτά, το προσωπικό υγείας της SEAT θα χορηγεί το εμβόλιο στους κατοίκους πολλών πόλεων σε όλη την Καταλονία, σε συντονισμό με τις υγειονομικές αρχές, διευκολύνοντας τη διαδικασία.

Το προσωπικό πρόληψης της ισπανικής εταιρείας έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού της Καταλανικής κυβέρνησης. Η συνάντηση ήταν επίσης ευκαιρία για το προσωπικό υγείας της Generalitat να εξηγήσει στους ομολόγους τους στη SEAT τα πρωτόκολλα για τη χορήγηση του εμβολίου. Από την αρχή της πανδημίας, μια ομάδα περισσότερων από 100 υπαλλήλων της εταιρείας εργάζεται για να συγκρατήσει την διάδοση της COVID-19 μεταξύ των περισσότερων από 20.000 υπαλλήλων της εταιρείας και των εταιρειών του Ομίλου Volkswagen στην Ισπανία, οι οποίες είχαν ποσοστό θετικότητας μόνο περίπου 1% . Η SEAT αναμένει επίσης να εμβολιάσει τους ευάλωτους υπαλλήλους της τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με τα σχέδια εμβολιασμού των υγειονομικών αρχών.

covid-vaccine

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...