Πόσες Bentley Continental GT έχουν κατασκευαστεί;

Μετράει τρεις γενιές και 18 χρόνια εμπορικής πορείας

  • -
  • -

Η Bentley Continental GT είναι αναμφίβολα ένα εμβληματικό μοντέλο στην κατηγορία του. Κυκλοφορεί στην αγορά 18 χρόνια και σε αυτό το διάστημα έχει τρεις διαφορετικές γενιές. Η βρετανική εταιρεία γιορτάζει αφού οι πωλήσεις της Continental GT, το πολυτελούς μοντέλου της έφτασαν τις 80.000 μονάδες.

Η πολύ ιδιαίτερη αυτή Bentley που πέρασε τη γραμμή παραγωγής με αυτό το νούμερο ήταν μία δεξιοτίμονη Continental GT V8 σε Orange Flame χρώμα. Το όνομα Continental εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Bentley το 1952, όταν έκανε πρεμιέρα η Bentley R-Type Continental.

Ένα κουπέ με αμάξωμα που είχε επιμεληθεί η Mulliner, με τελική ταχύτητα περίπου 193 χλμ./ώρα, κάτι που την καθιστούσε το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο και που γρήγορα κέρδισε τη φήμη ως το απόλυτο πολυτελές όχημα υψηλής ταχύτητας.

Το 2003, κυκλοφόρησε η Continental GT - το πρώτο αυτοκίνητο της σύγχρονης εποχής Bentley. Εμπνευσμένη από την R-Type του 1952, η πρώτη Continental GT δημιούργησε μία εντελώς νέα κατηγορία - τα μοντέρνα πολυτελή Grand Tourer. Από τότε, η Continental GT υπήρξε το αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς της κατηγορίας, με μέσο όρο πωλήσεων 5.000 μονάδων ετησίως.

Στο διάστημα αυτό πολλά έχουν αλλάξει, ανάμεσά τους η τεχνολογία και η μηχανολογία, με την ισχύ του μοντέλου να έχει αυξηθεί κατά 27% ενώ οι εκπεμπόμενοι ρύποι CO2 να έχουν μειωθεί κατά 48%, σε σύγκριση με την αρχική Continental GT.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...