Εσύ ξέρεις πως και από ποιον ξεκίνησε η Tesla; [Video]

Νόμιζες και συ πως η Tesla είναι δημιούργημα του Elon Musk;

  • -
  • -

Σε αντίθεση με το τι πιστεύει η πλειοψηφία του κόσμου, ο Elon Musk δεν είναι ο ιδρυτής της Tesla. Σαφώς και την έχει κάνει δικιά του μέσα στα χρόνια, επενδύοντας από νωρίς και έχοντας την ικανότητα να προβλέψει ποιες ήταν οι σωστές κινήσεις για το μέλλον, αλλά ο άνθρωπος του οποίου το πρόσωπο έχουν συνδέσει όλοι με την διάσημη μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, ήταν στην πραγματικότητα ο 4ος κατά σειρά CEO της εταιρείας, όταν ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2008.

Οι πραγματικοί δημιουργοί και ιδρυτές της Tesla ακούν στα ονόματα Martin Eberhard και Marc Tarpenning, οι οποίοι σε συνέντευξη που έδωσαν στο αμερικανικό μέσο CNBC, μοιράστηκαν τις αναμνήσεις του πως δημιουργήθηκε και ήρθε στην ζωή, το πρώτο Tesla Roadster σε συνεργασία με την Lotus, πως έπεισαν τον κόσμο για το ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν θέση ανάμεσα σε πολυτελή sports cars και πως το όνομα Elon Musk ήρθε στο προσκήνιο.

Η πρώτη γνωριμία και σύνδεση, μεταξύ των δύο δημιουργών και του Musk συνέβη χάρη στον κοινό τους ενθουσιασμό για την εξερεύνηση του διαστήματος, πολύ πριν το πρόγραμμα SpaceX. Με τον καιρό ο Eberhard τελικά αποδείχθηκε «ο πιο αδύναμος κρίκος» και ψηφίστηκε να φύγει από την εταιρεία. Στην συνέχεια όπως ήταν αναμενόμενο κινήθηκε δικαστικώς έως ότου κατέληξαν σε συμβιβασμό. Παραδόξως αντίθετα με το τι θα πίστευαν πολλοί, ο Eberhard συνεχίζει να δηλώνει οπαδός της Tesla, καθώς πιστεύει πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το κλειδί για την προστασία του πλανήτη.

Ο Tarpenning από την άλλη, δηλώνει πως ακόμα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Musk. Ο ίδιος παραιτήθηκε από την εταιρεία όταν η ναυαρχίδα ονόματι Model S βρισκόταν σε στάδιο εξέλιξης.

Δείτε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο video του CNBC που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...