Lockdown: Τι ισχύει από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Κλείνουν λιανεμπόριο και σχολεία, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης

  • -
  • -

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σήμερα το λεπτομερές πλάνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Το νέο αυστηρό lockdown που θα επιβληθεί από αύριο 11 Φεβρουαρίου και έως τις 28 Φεβρουρίου στην Αττική περιλαμβάνει κλείσιμο του λιανεμπορίου και των σχολείων. Η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές παραμένει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα ορίζεται από τις 18:00 έως τις 05:00.

Η μετακίνηση των πολιτών, εκτός από τις σχετικές βεβαιώσεις, θα γίνεται με SMSστο 13033 και την αποστολή του σχετικού κωδικού. Σημαντικό είναι πως εν τέλει δεν αλλάζει ο κωδικός 6 για άθληση, ενώ ισχύει η μετακίνηση εντός όλης της περιφέρειας. Κάτι που σημαίνει πως δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακίνησεις.

Ανοικτά, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων, οπτικών, επισκευής ηλεκτρικών και των φαρμακείων, παραμένουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα συνεργεία και τα ΚΤΕΟ. Στην περίπτωση των συνεργείων και των ΚΤΕΟ οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή ορίζεται στα εννέα, ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι ως τις 20:30 τις καθημερινές και ως τις 17:30 τα Σαββατοκύριακα. Σημειώστε, επίσης ότι οι επιχειρήσεις υποχρεούνται ημερησίως κατά την έναρξη της λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Κατά τη μετακίνηση σε αυτοκίνητο, ΙΧ ή ταξί, επιτρέπεται να επιβαίνουν ο οδηγός και δύο άτομα επιπλέον, εξαιρουμένων ανηλίκων και ατόμων που χρίζουν βοήθειας. Τέλος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο αριθμός πληρότητας ορίστηκε στο 65%. Θυμίζουμε πως όλα τα παραπάνω μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από αύριο 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν ως τις 28 του ίδιου μήνα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...