Το ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο! [Video]

Μπορείτε να μαντέψετε την τελική του ταχύτητα;

  • -
  • -

Η Αυστραλιανή εταιρεία Alauda αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, ονόματι Airspeeder Mk3, το οποίο πρόκειται να διαγωνιστεί στην ομώνυμη σειρά αγώνων, μέσα στο έτος. Τα eVTOL (electric vertical take-off and landing) οχήματα θα οδηγούνται χρησιμοποιώντας απομακρυσμένο χειρισμό για το 2021, με στόχο να επανδρωθούν από το 2022.

Τα συνολικά 10 Airspeeder Mk3, από τα οποία θα αποτελείται το grid της σειράς, χρησιμοποιούν έναν ηλεκτροκινητήρα 131 ίππων, με την τελική τους ταχύτητα να φτάνει τα 200 km/h, ενώ το ελάχιστο βάρος των μόλις 100 κιλών σε μη επανδρωμένη μορφή, μεταφράζεται σε αναλογία ίππων ανά 1.000 κιλά της τάξης των 1.290 ίππων! Το πολύ χαμηλό βάρος επιτυγχάνεται χάρη στην χρήση ελαφρών υλικών, όπως το ανθρακώνημα, για το πλαίσιο, ενώ ο κατασκευαστής υπόσχεται πως το Mk4 θα φέρει ένα monocoque σασί, πλήρως κατασκευασμένο από ανθρακωνήματα.

Το εργοστάσιο παραγωγής τους βρίσκεται στην Αδελαϊδα της Νότιας Αυστραλίας ενώ στην κατασκευή τους συνέβαλαν μηχανικοί οι οποίοι προέρχονται από ομάδες όπως, η McLaren, η Babcock Aviation, η Being, η Jaguar-Land Rover, η Rolls-Royce και η Brabham.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες των αγώνων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων δοκιμών πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...