Porsche Top 5 – 550 Spyder: O φονέας των γιγάντων! (video)

H 550 Spyder ήταν γνωστή ως ο «φονέας των γιγάντων» και η Porsche μας παρουσιάζει πέντε highlight του θρυλικού αγωνιστικού

  • -
  • -

Ένα σημαντικό μέρος του μύθου που ακολουθεί την Porsche έχει κτιστεί μέσα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους αγώνες αυτοκινήτου. Η κυριαρχία της γερμανικής εταιρείας στις πίστες εδώ και ολόκληρες δεκαετίες δημιούργησε σημαντικό μέρος του DNA της Porsche. Ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συνέβαλλε τα μέγιστα σε αυτό ήταν η 550 Spyder. Το ασημένιο roadster ήταν εξαιρετικά σημαντικό για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού ουσιαστικά αποτέλεσε την πρώτη αγωνιστική δημιουργία της Porsche.

Η 550 Spyder γνώρισε τεράστια επιτυχία στους αγώνες και είχε κερδίσει το χαρακτηρισμό του «Φονέα των γιγάντων». Βλέπετε, μπορεί ο 4κύλινδρος μπόξερ κινητήρας να απέδιδε μόλις 110 ίππους, αλλά σε συνδυασμό με το βάρος των μόλις 550 κιλών, δημιουργούσε ένα ευέλικτο και εξαιρετικά ταχύ σύνολο. Η χαμηλή αναλογία κιλών ανά ίππο ήταν αυτή που της επέτρεψε να κερδίσει αντιπάλους με σαφώς ισχυρότερες ιπποδυνάμεις. Η Porsche εφάρμοσε μία σειρά από καινοτομίες επάνω στο αμάξωμα της 550 Spyder, τα οποία και φροντίζει να μας θυμίσει μέσα από το παρακάτω βίντεο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...