Μια «κλασική» εκδοχή του ΜΧ-5 παρουσίασε η ισπανική Hurtan

Με τις ευλογίες της Mazda η Hurtan έφτιαξε μια ρετρό εκδοχή του πιο καλοπουλημένου roadster όλων των εποχών

  • -
  • -

Όσοι ασχολούνται με τα ΜΧ-5 ξέρουν πολύ καλά ότι από την πρώτη γενιά, εκτός από τιςπάρα πολλές «ειδικές» εκδόσεις που κατασκεύασε η Mazda –μερικές από τις οποίες παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες, υπήρχαν πάρα πολλοί ανεξάρτητοι κατασκευαστές που παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή. Και τι δεν έχουμε δει άλλωστε, από καλύμματαπου το μετατρέπουν σε speedster, σκληρές οροφές που τοκάνουν targa, μέχρι και ΜΧ-5 σε μορφή AC Cobra –τοπεριβόητο κιτ αμαξώματος της Pitcrew Racing. 

Η πιο πρόσφατη απόπειρα λαμβάνει χώρα στο σήμερα και χρησιμοποίει ως βάση το ΜΧ-5 τελευταίας γενιάς –με κωδικό αμαξώματος ND, προέρχεται από την ισπανική κατασκευάστρια σασί Hurtan που έχει μάλιστα πάρει το«πράσινο φως» από την «μαμά» Mazda.

Η Hurtan με έδρα τη Γρανάδα έχει φτιάξει διάφορα εκκεντρικά οχήματα στο παρελθόν, βασισμένα στο Chrysler PT Cruiser ή το Fiat Ducato, αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή του ΜΧ-5, το οποίο και ονόμασε Grand Albaycin.

Μπορεί να παραγγελθεί είτε βασισμένο στο roadster ND, είτεστο targa RF, και θα παραχθούν συνολικά μόλις30 αυτοκίνητα το 2021 και… βλέπουμε. Το πρώτο –που βλέπετε στις φωτογραφίες-έχει σκοπό να αποδώσει μια κλασική αύρα θυμίζοντας βρετανικά roadster της δεκαετίαςτου ’60 ενώ το δεύτερο θα έχει πιο σπορ χαρακτήρα.

Τώρα, το αν είναι ένα "όμορφο" αποτέλεσμα, αυτό είναι υποκειμενικό και ας το κρίνει ο καθένας μας...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...