Σε ηλεκτρικό λεωφορείο ο Κώστας Καραμανλής

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιβιβάστηκε σε λεωφορείο που πραγματοποιεί δοκιμαστικά δρομολόγια

  • -
  • -

Σε ένα από τα ηλεκτρικά λεωφορεία, που έχουν τεθεί σε δοκιμαστική κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας, επιβιβάστηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ο Κώστας Καραμανλής θέλησε να διαπιστώσει ως επιβάτης πώς ανταποκρίνονται τα εν λόγω οχήματα στις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι έχουν πλέον συμπληρωθεί τρεις μήνες δοκιμαστικής κυκλοφορίας τριών διαφορετικών τύπων ηλεκτρικών λεωφορείων από την ΟΣΥ ΑΕ.

Πρόκειται για δύο οχήματα κινεζικής και ένα ευρωπαϊκής τεχνολογίας, από τρεις διαφορετικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και διέθεσαν ηλεκτρικά λεωφορεία για δοκιμαστική λειτουργία. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται, εν όψει του διαγωνισμού για την αγορά νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος των οποίων θα είναι ηλεκτροκίνητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των ρύπων.

Ο κ. Καραμανλής επιβιβάστηκε στο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στο Σύνταγμα και αποβιβάστηκε στα Χαυτεία, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου της ΟΣΥ. «Σε πολύ λίγο διάστημα θα έχουμε στον αέρα το διαγωνισμό, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει και προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων. Έτσι το 2021 θα είναι η χρονιά, που θα τεθούν οι βάσεις για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας και οι βάσεις για την ηλεκτροκίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...