To νέο Opel Mokka στην αεροδυναμική σήραγγα

Μπορείτε να μαντέψετε τι συντελεστή οπισθέλκουσας έχει;

  • -
  • -

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του νέου Opel Mokka δεν είναι μόνο «καθαρός» και τολμηρός, αλλά και αεροδυναμικά αποδοτικός. Με συντελεστή οπισθέλκουσας (cD) μόνο 0,32, το νέο Mokka διαθέτει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας στην κατηγορία του και εντάσσεται στους ήδη υπάρχοντες πρωταθλητές της μάρκας όπως, το θρυλικό Calibra (0,26 cD), αλλά και τους σημερινοί πρωταγωνιστές (βλέπε Astra (0,26 cD) και Insignia (0,25 cD).

Δείτε εδώ αναλυτικά τιμές για όλες τις εκδόσεις του νέου Opel Mokka

Λόγω των προκλήσεων που θέτει η μείωση των ορίων CO2, η αποτελεσματική αεροδυναμική είναι όλο και πιο σημαντική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και για τους πελάτες. Η χαμηλή αντίσταση σημαίνει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να κινηθεί, πράγμα που με τη σειρά του οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές.

Όπως συμβαίνει με όλα τα νέα μοντέλα της Opel, οι μηχανικοί της εταιρίας βελτιστοποίησαν την αεροδυναμική του νέου Mokka στην αεροδυναμική σήραγγα του Πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης (στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μηχανικών Αυτοκινήτων και Κινητήρες Οχημάτων). Ο αριθμός που πέτυχαν με την νέα γενιά του B-SUV είναι άκρως εντυπωσιακός, μειώνοντας κατά 0,03 τον αριθμό που είχε πετύχει η προηγούμενη γενιά (0,35 cD). Αυτό συνεπάγεται μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 9 g/km στον κύκλο WLTP, ενώ η αντίσταση του αέρα, σε ταχύτητες που αντιστοιχούν σε αυτοκινητόδρομο, έχει μειωθεί κατά 16%.

Opel-Mokka-aero-2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...