Οι Γερμανοί τρακάρουν κινέζικο ηλεκτρικό των 10.000 ευρώ. Πώς τα πήγε; (video)

Το Suda SA01 δεν έχει ούτε αερόσακους, ούτε ESP. Τότε πώς πωλείται στη Γερμανία;

  • -
  • -

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 10.390 ευρώ; Είναι δυνατόν; Είναι, αν προέρχεται από την Κίνα. Ο λόγος για το sedan Suda SA01, το οποίο είναι διαθέσιμο στη γερμανική αγορά από τα τέλη του 2020.

Με δεδομένο ότι δε διαθέτει ούτε αερόσακους, ούτε ESP, πώς επετράπη η πώλησή του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Καθώς εισάγεται σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, το Suda SA01 πήρε την πολυπόθητη έγκριση.

Παρά την  εξαιρετικά χαμηλή τιμή του, όσοι δουν τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας από τον οργανισμό ADAC, μάλλον θα το… προσπεράσουν.

Με δεδομένες τις ελλείψεις στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, στην μετωπική πρόσκρουση με ταχύτητα 64 km/h, το κεφάλι και το στήθος του οδηγού χτύπησε στο τιμόνι, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρό τραυματισμό. Επίσης, οδηγός και συνοδηγός τραυματίστηκαν στα πόδια από την επαφή με το κάτω μέρος του ταμπλό.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι μετά την πρόσκρουση δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, ενώ το Suda δε διαθέτει και προστατευτικό διακόπτη ώστε οι διασώστες να απενεργοποιήσουν το σύστημα υψηλής τάσης του αυτοκινήτου.

Στο σενάριο αποφυγής εμποδίου, ο οδηγός του κινέζικου ηλεκτρικού χάνει τον έλεγχο του οχήματος σε ταχύτητες 70 km/h, λόγω της απουσίας ESP, ενώ η απόσταση ακινητοποίησης από τα 100 km/h ανέρχεται σε 42 μέτρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...