Σε 4-5 χρόνια η ολοκλήρωση της αντικατάστασης των αυτοκινήτων στην Αστυπάλαια με ηλεκτρικά

Θα δοθούν κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση, όμως η αντικατάσταση δεν θα είναι υποχρεωτική

  • -
  • -

Στη σειρά κινήτρων που θα δοθούν στους κατοίκους της Αστυπάλαιας, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα συμβατικά τους αυτοκίνητα με ηλεκτρικά, αναφέρθηκε ο Κώστας Φραγκογιάννης κατά την παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης «Astypalaia 4.0», που εκπόνησε η Deloitte Ελλάδος.

«Ονειρευτήκαμε ως κυβέρνηση την επιλογή ενός χώρου μέσα στον οποίο θα μπορούμε να προωθήσουμε πρωτοποριακές ιδέες και να δείξουμε σήμερα στην κοινωνία φωτογραφίες από το μέλλον. Και βρήκαμε στη Volkswagen έναν συνομιλητή, με τον οποίο θέλω να τονίσω ότι δεν έχουμε αποκλειστική σχέση», ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια.

«Δεν θα είχε νόημα να εγκαταστήσουμε στην Αστυπάλαια ηλεκτρικά οχήματα, χωρίς αυτά να παίρνουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές», είπε ο κ. Φραγκογιάννης και ανέλυσε τα κίνητρα που θα λάβουν οι κάτοικοι του νησιού:

Σχεδόν διπλάσια επιδότηση σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα

Μηδενικό κέρδος για την Volkswagen, είτε την μητρική εταιρεία είτε τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα

Ευνοϊκά δάνεια από τράπεζες για το υπόλοιπο ποσό αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Δίκτυο από ηλεκτρικά οχήματα που θα διατίθενται σε υπηρεσίες sharing, για όσους δεν θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκογιάννη, η σταδιακή αντικατάσταση όλων των οχημάτων με ηλεκτρικά αναμένεται να ολοκληρωθεί  σε βάθος 4-5 ετών, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα είναι υποχρεωτική. Τέλος, ανέφερε ότι στο πλάνο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των υποδομών στην Αστυπάλαια, ώστε να δημιουργηθεί κατάλληλο οδικό δίκτυο για αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...