WRC: Η φωτογραφία της χρονιάς ανήκει στο Νίκο Κατίκη!

H εικόνα του Νίκου Κατίκη από το Ράλι Μεξικό αναδείχθηκε η καλύτερη φωτογραφία στο WRC για τη χρονιά που έφυγε

  • -
  • -

Πριν από μερικές εβδομάδες, το επίσημο site του WRC πραγματοποίησε διαγωνισμό αναφορικά με την κορυφαία εικόνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για τη χρονιά που πέρασε. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλήφθηκε η φωτογραφία του Νίκου Κατίκη από το Ράλι Μεξικό. Η εξαιρετική εικόνα του Νίκου κέρδισε το κοινό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με διαφορά σε σχέση με τη δεύτερη. Όπως βλέπετε και παρακάτω, η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνει τη γοητεία των Ράλι σε ένα καρέ. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο με το Ford Fiesta του Teemu Suninen, οι αντιξοότητες των συνθηκών, το ανθρώπινο στοιχείο και η αντίδραση στο πρόσωπο του Μεξικάνου με το άλογο, αλλά και η παρουσία του ελικοπτέρου. Ένα μοναδικό μωσαϊκό στοιχείων που συνθέτουν τη μαγεία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο ίδιος, δήλωσε στο wrc.com: «Στη συγκεκριμένη φωτογραφία θα έλεγα ότι βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Προσπάθησα να βάλω όλους τους πρωταγωνιστές στο ίδιο κάδρο. Το αυτοκίνητο, το άλογο και τη σημαία. Η παρουσία του ελικοπτέρου, αλλά και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έχει χάσει την αγωνιστική γραμμή, είναι κάτι που προσφέρει περισσότερη δράση στην εικόνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους του WRCγια την τιμή που μου έκαναν αναδεικνύοντας την εικόνα μου ως την καλύτερη της χρονιάς. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλές θυσίες πίσω από κάθε εικόνα των επαγγελματιών φωτογράφων. Και για μένα κάθε μία από τις δέκα που επιλέχθηκαν είναι μοναδική και κάλλιστα θα μπορούσε να αναδειχθεί ως η καλύτερη».

Ο Νίκος Κατίκης ξεκίνησε επαγγελματικά την ενασχόληση του με τη φωτογραφία το 2009. Αρχικά, πεδίο δράσης του ήταν οι Ελληνικοί Αγώνες και όσοι ήμασταν στα βουνά τον θυμόμαστε να σκαρφαλώνει στις ειδικές με μία παρέα φίλων από τη Βόρεια Ελλάδα που λάτρευε και λατρεύει ακόμα τους αγώνες Ράλι. Εν συνεχεία βρέθηκε σε επιλεκτικούς αγώνες του WRC, για να ξεκινήσει πλήρη εμπλοκή το 2013 ακολουθώντας ολόκληρο το Πρωτάθλημα του θεσμού. Και για να φτάσει σήμερα μετά από τεράστια προσπάθεια και εξέλιξη στη δουλειά του σε αυτή την εξαιρετικά τιμητική διάκριση, για την οποία είναι άξιος συγχαρητηρίων! Συνεχίζοντας παράλληλα την εξαιρετική παράδοση που έχουν δημιουργήσει Έλληνες φωτογράφοι, όπως ο Θάνος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Μήτσουρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...