Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Ζητήθηκε η συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών

  • -
  • -

Η μεγάλη μάχη για να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού φαίνεται πως φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία BP, ολοκληρώθηκε το σφράγισμα της κατεστραμμένης πετρελαιοπηγής με τσιμέντο. Το πηγάδι βρίσκεται πλέον υπό παρακολούθηση ώστε να επιβεβαιωθεί ότι η διαδικασία ήταν αποτελεσματική.

Υπολογίζεται ότι έως και τα μέσα Ιουλίου, οπότε και τοποθετήθηκε προσωρινό καπάκι για την παύση της διαρροής, είχαν διαρρεύσει 5 εκατομμύρια βαρέλια στον Κόλπο του Μεξικού. Οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας στο περιβάλλον, αν και νέα έρευνα επιστημόνων δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πετρελαίου που έχει διαρρεύσει έχει διασπαστεί ή αφαιρεθεί από το νερό.

 

Ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΛΚΕΘΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Ωκεανογραφίας των ΗΠΑ ζήτησε τη συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού. Η τεχνολογία που διαθέτει το ΕΛΚΕΘΕ έχει την δυνατότητα να μετράει το μέγεθος των σταγόνων πετρελαίου στη θάλασσα αλλά και να καθορίζει πού θα κατευθυνθεί η ρύπανση. Στην περιοχή των ερευνών θα μεταβεί και έμπειρος Έλληνας επιστήμονας από το ΕΛΚΕΘΕ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...