Νέοι φορτιστές για δωρεάν φόρτιση στα Τρίκαλα

Από τους πρωτοπόρους δήμους της χώρας μας στην ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Στην τοποθέτηση δύο ακόμη φορτιστών που παρέχουν δωρεάν φόρτιση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Ο ένας τοποθετείται άμεσα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Δικαστηρίων και ο δεύτερος τον ερχόμενο Ιανουάριο στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου. Οι ταχυφορτιστές εγκαθίστανται με τη συνεργασία των δύο εταιρειών του Δήμου, e-trikala ΑΕ και Αστική Ανάπτυξη.

Ήδη λειτουργούν δύο δωρεάν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, στον χώρο στάθμευσης της οδού Κανούτα και στον Μύλο Ματσόπουλου. Με την έγκριση ποσού 59.520 € από το «Πράσινο Ταμείο», χρηματοδοτείται η μελέτη για τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Ταξιδέψαμε στα Τρίκαλα με το ηλεκτρικό Audi e-tron

Βάσει της νομοθεσίας, θα πρέπει να χωροθετηθούν στις πόλεις με το σχετικό όριο να είναι ένας φορτιστής ανά 1.000 κατοίκους. Η μελέτη που θα προκηρυχθεί άμεσα, θα καθορίζει τα σημεία και τον χρόνο τοποθέτησης των φορτιστών, με βάση τα κριτήρια, τις τοπικές ανάγκες και ιδιομορφίες και του κυκλοφοριακού, κατόπιν της μελέτης της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο Δήμος Τρικκαίων από το 2018 υλοποίησε μέσω της e-trikala ΑΕ, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELVITEN για την εξέταση της μικροκινητικότητας. Με το πρόγραμμα - 5 οχήματα παρασχέθηκαν δωρεάν σε πολίτες και επισκέπτες,
- 5 οχήματα δόθηκαν σε εταιρείες ταχυμεταφορών για εκτίμηση δυνατοτήτων,
- ηλεκτρικά ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιών.

Επίσης, το Σεπτέμβριο του 2020, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων κάθε είδους στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...