Δεν φαντάζεστε τι κρύβεται κάτω από το αμάξωμα αυτής της Alfa Romeo 158 (video)

Δεν πρόκειται για μία γνήσια Alfa Romeo 158 της δεκαετίας του ΄40. Βλέπετε, κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα κρύβεται ένας σύγχρονος «δότης»

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει αρκετές εντυπωσιακές, αλλά και περίεργες δημιουργίες. Όμως, η συγκεκριμένη κατασκευή ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, αφού πρόκειται για μία σύγχρονη Alfa Romeo 158. Και λέμε σύγχρονη, από τη στιγμή που κάτω από το καλλίγραμμο αμάξωμα κρύβεται ένα Mazda MX-5 NB! Όσο και αν ακούγεται ή μοιάζει απίθανο, ο γνωστός… «τηλε-μηχανικός» Ant Anstead που παρουσιάζει εκπομπή στο MotorΤrend δημιούργησε και προσφέρει ένα κιτ, το οποίο μετατρέπει το ιαπωνικό roadster στο θρυλικό μοντέλο της Alfa Romeο που κυριάρχησε στις πίστες τη δεκαετία του ’40 και του ’50.

 

Η σύγχρονη Ιταλίδα ονομάζεται 184, αντί για 158. Βλέπετε, το συγκεκριμένο νούμερο προκύπτει από τη χωρητικότητα του κινητήρα και τον αριθμό κυλίνδρων. Το γνήσιο μοντέλο είχε κινητήρα 1.500 cc και ήταν οκτακύλινδρο, σε αντίθεση με το 1.800άρι Mazda με τους τέσσερις κυλίνδρους. Εξ’ ου και το Tipo 184 για τη νεότερη εκδοχή. Επάνω σε ένα χωροδικτύωμα, τοποθετούνται η ανάρτηση, ο κινητήρας, το κιβώτιο, το πάτωμα και τα πάνελ του αμαξώματος. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να μην έχει την αξία μίας γνήσιας 158, αλλά η μεταξύ τους ομοιότητα είναι εκπληκτική!

 

Ο Anstead θα διαθέσει αρχικά μόλις δέκα κιτ μετατροπής, τα οποία πουλάει αντί 8.300 ευρώ. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το αυτοκίνητο που θα αποτελέσει το δότη, αλλά και η κατασκευή! Βλέπετε, ο Anstead θα προσφέρει καθοδήγηση στον πελάτη και όχι το αυτοκίνητο έτοιμο, ακολουθώντας τη λογική του «φτιάξ’ το μόνο σου»! Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το γνωστό μηχανικό να πραγματοποιεί την πρώτη του βόλτα με τη δημιουργία του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...