Hyundai: Στο 13% το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σύνολο των ευρωπαϊκών πωλήσεων

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών της κορεάτικης μάρκας στην Ευρώπη, την θέτουν ως μία εκ των κορυφαίων

  • -
  • -

Παρά τις δυσκολίες που έφερε το 2020, η Hyundai κλείνει την χρονιά με το κεφάλι ψηλά, μιας και διέπρεψε σε παρουσιάσεις νέων μοντέλων και τεχνολογιών, σε πολυάριθμες βραβεύσεις, ενώ σημείωσε και πρωτόγνωρο αριθμό πωλήσεων. Για την κορεάτικη μάρκα, το 2020 ήταν «Η χρονιά του εξηλεκτρισμού» μιας και στην αρχή του έτους έθεσε ως στόχο να έχει φτάσει τα 44 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025, ενώ μόνο φέτος ανανέωσε ή ενίσχυσε 5 από τα οχήματα της γκάμας της με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Έτσι έφτασε συνολικά στην Ευρώπη τα 15 μοντέλα που χρησιμοποιούν σε κάποιο βαθμό ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση τους.

Εκτός του ότι η Hyundai, έχοντας αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που κυμαίνονται από mild-hybrid έως αμιγώς ηλεκτρικά ή κυψέλες υδρογόνου, γίνεται αυτόματα ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη ποικιλία κινητήριων μονάδων στην αγορά, είναι επίσης και η πρώτη εταιρία που πρόσφερε ήπια υβριδική τεχνολογία 48V συνδυασμένη όχι μόνο με κινητήρες βενζίνης, αλλά και diesel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ HYUNDAI KONA

Η προσπάθεια της Hyundai να προάγει τον εξηλεκτρισμό φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, μιας και το 13% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη, αποτελούνταν από οχήματα μηδενικών εκπομπών. Αυτό μεταφράζεται σε 60.000 αυτοκίνητα, καθιστώντας την έτσι ως μία εκ των κορυφαίων εταιριών στις πωλήσεις οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...