Στην Ελλάδα η γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων γερμανικής εταιρείας (live)

Δείτε σε απευθείας σύνδεση τις ανακοινώσεις για τη συνεργασία με την Next.e.GO

  • -
  • -

Μετά το project ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης της Volkswagen στην Αστυπάλαια, η κυβέρνηση προχωρά ένα ακόμη πρόγραμμα επένδυσης ξένης εταιρείας σε ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για τη γερμανική Next.e.GO η οποία προτίθεται να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης στη χώρα μας. 

H Next.e.GO έχει έδρα το Άαχεν και ιδρύθηκε το 2015, ενώ το περασμένο καλοκαίρι αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, υποβάλλοντας αίτηση πτώχευσης. Τελικά εξαγοράστηκε από τον ολλανδικό όμιλο επενδύσεων, ND Group. Το βασικό της μοντέλο, e.GO Life έχει βασική τιμή γύρω στα 16.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e.GO Made in Greece» με αφορμή την «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.


Πού θα γίνει το εργοστάσιο

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί περιοχή όπου θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ, όπως η Πτολεμαΐδα και η Μεγαλόπολη. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν όχι μόνο από τα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν στη γερμανική εταιρεία, αλλά και τα logistics, το κόστος δηλαδή μεταφορών εξαρτημάτων, ανταλλακτικών αλλά και των αυτοκινήτων μετά την παραγωγή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...