Αποχώρησε ο CEO της Ferrari!

Ο Louis Camilleri αποχώρησε από τη θέση του Διευθύνοντα Σύμβουλου στη Ferrari, γεγονός που μάλιστα προκάλεσε και πτώση της μετοχής της εταιρείας

  • -
  • -

Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri αποχώρησε από τη θέση του CEO στην ιταλική εταιρεία. Ο πρόεδρος της Ferrari John Elkan θα αναλάβει τα καθήκοντα του Camilleri, μέχρι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ορίσει τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Camilleri νόσησε από τον κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Αυτή τη στιγμή αναρρώνει στην οικία του, αλλά οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ασθένεια του δεν έχει σχέση με την απόφαση του. Ο Camilleri είχε αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντα Σύμβουλου στη Ferrari τον Ιούλιο του 2018, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Sergio Marchionne. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Ferrari αύξησε τις πωλήσεις της με θεαματικά ποσοστά. Μάλιστα, η μετοχή της ιταλικής εταιρείας άγγιξε αριθμό ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα με την τιμή της να φτάνει τα 182,95 ευρώ! Η υψηλότερη τιμή στην ιστορία της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν είναι τυχαίο, πως με την ανακοίνωση της αποχώρησης του η μετοχή της Ferrari υποχώρησε κατά 0,4%.

Η συγκεκριμένη περίοδος δεν είναι εύκολη για τη Ferrari, αφού η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει τη διεύρυνση της γκάμας της, με την παραγωγή και ενός SUV, αλλά και την υιοθέτηση υβριδικών συστημάτων που θα την οδηγήσουν στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης. Αναλυτές θεωρούν ότι ο αντικαταστάτης του Camilleri θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθεια του να υλοποιήσει το πλάνο του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ferrari.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...