Τα φίδια καθυστερούν το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία!

Απίστευτο και όμως αληθινό, και μάλιστα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου

  • -
  • -

Γερμανικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία βάζει φρένο στις εργασίες της Tesla για την κατασκευή του εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, διέταξε τη διακοπή του καθαρισμού μίας δασικής έκτασης στο σημείο που χτίζεται το εργοστάσιο, μετά από καταγγελία περιβαλλοντολόγων και ακτιβιστών που ανέφεραν ότι το κόψιμο των δέντρων στην περιοχή θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο φίδια που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη!

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου, ανέφερε ότι η κρατική περιβαλλοντική αρχή και η Tesla θα πρέπει να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά και εν συνεχεία να αξιολογηθεί η κατάσταση εκ νέου. Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

Στόχος της Tesla είναι να έχει έτοιμο το νέο εργοστάσιο στο Gruenheide έξω από το Βερολίνο την 1η Ιουλίου του 2021, με το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται εκεί να είναι το ηλεκτρικό crossover Model Y. Μπορεί να σας ακούγεται λίγο τραβηγμένο, αλλά μην ξεχνάτε πως το εργοστάσιο της εταιρείας του Elon Musk στη Σανγκάη ήταν έτοιμο σε μόλις 11 μήνες. Όμως, είναι γνωστό πως για να μπορέσει η Tesla να επανεκκινήσει τις εργασίες θα πρέπει να πάρει έγκριση από τις τοπικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους συμβουλεύονται τις περιβαλλοντικές ομάδες. 



Η τοπική ομάδα ακτιβιστών με την ονομασία
NABU, θεωρούν ότι το φίδι γνωστό και ως Coronella Austriaca, βρίσκεται σε χειμερία νάρκη στο έδαφος της συγκεκριμένης περιοχής. Και η κοπή των δέντρων στην έκταση θα διακόψει τον χειμερινό τους ύπνο! Μάλιστα, η ίδια ομάδα αναφέρει ότι οι εργασίες στην περιοχή θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο και ένα είδος σαύρας με την ονομασία Lacerta agilis.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk αντιμετωπίζει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Στις αρχές Οκτωβρίου βρέθηκε ο ίδιος στη Γερμανία και είχε επαφές με τις τοπικές αρχές, οι οποίες είχαν διάρκεια οκτώ ημερών. Η μεγαλύτερη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής είχε να κάνει με το νερό που θα απαιτούσε η Tesla για την κατασκευή των μπαταριών, που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική μείωση των υδάτινων πόρων. Η Tesla αντέδρασε άμεσα και συμφώνησε να μειώσει τη κατανάλωση νερού από τα 3,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, σε μόλις 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να ξεπεράστηκε, αλλά παραμένει ερωτηματικό τι θα γίνει στην περίπτωση των φιδιών και των σαυρών και πως θα ξεπεράσει ο Elon Musk και αυτό το εμπόδιο…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...