Toyota: Βάζει τα θεμέλια για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV (video)

Πάνω σε νέα πλατφόρμα, που υποστηρίζεται μοντέλα με κίνηση στους εμπρός, τους πίσω ή όλους τους τροχούς

  • -
  • -

Η Toyota μόλις ανακοίνωσε την εκκίνηση της διαδικασίας για την παρουσίαση ενός νέου - αμιγώς ηλεκτρικού - SUV μεσαίου μεγέθους, το οποίο θα ενταχθεί στην ευρωπαϊκή γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας και θα πατάει πάνω στην νέα πλατφόρμα e-TNGA.

Προς το παρόν το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα σχέδιο της σιλουέτας του ανερχόμενου SUV και λεπτομέρειες που αφορούν την νέα πλατφόρμα, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες.

etnga

Η νέα πλατφόρμα της Toyota, e-TNGA έχει σχεδιαστεί έξυπνα με στόχο την πολυπλευρικότητα, αλλά και την εύκολη προσαρμογή σε μεγάλο εύρος κατηγοριών οχημάτων. Η βασική αρχιτεκτονική, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί, θέλει μερικά σημεία-κλειδιά της πλατφόρμας να παραμένουν απαράλλαχτα από μοντέλο σε μοντέλο, με άλλα μέρη να μπορούν να αλλάζουν, επιτρέποντας έτσι διαφορετικά μεγέθη για το πλάτος, το ύψος, το μήκος ή το μεταξόνιο του οχήματος.

Επίσης, η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα με κίνηση στους εμπρός, στους πίσω ή στους 4 τροχούς, ενώ πληθώρα διαφορετικών μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων μπορούν να εγκατασταθούν, ανάλογα τις ανάγκες του μοντέλου. Έτσι, δημιουργώντας μία βάση που εύκολα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του οποιουδήποτε νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εξέλιξης, με δύο διαφορετικά μοντέλα να μπορούν να δημιουργηθούν παράλληλα.

etnga

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...