Ποια θα είναι τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda!

Ο νέος επικεφαλής της Skoda, Thomas Shafer, αποκάλυψε ποια θα είναι τα επόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η τσέχικη εταιρεία

  • -
  • -

Με την παρουσίαση του Enyaq iV η Skoda έκανε την είσοδο της στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής της τσέχικης εταιρείας, αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα στο άμεσο μέλλον. Ο Thomas Shafer δήλωσε ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε θα παρουσιάσουν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και ένα οικογενειακό μοντέλο. Η ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα είναι ιδιαίτερα αυξημένη σύμφωνα με τον Shafer και σε αυτές τις κατηγορίες η Skoda σκοπεύει να προσφέρει τις δικές της ηλεκτρικές προτάσεις. Μάλιστα, τόνισε πως η τσέχικη εταιρεία δεν πρόκειται να προσφέρει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της, αφού κάτι τέτοιο αυξάνει το κόστος κατακόρυφα. Με το Enyaq έγινε το πρώτο βήμα και επίδειξη τεχνογνωσίας από πλευράς Skoda, αλλά με τα δύο προσιτά μελλοντικά μοντέλα θεωρούν πως θα προσεγγίσουν μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.  

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ SKODA ENYAQ iV

Ο Shafer ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα στο εσωτερικό της εταιρείας, έτσι ώστε να αποφασίσουν ποιο εργοστάσιο είναι κατάλληλο και να δεχθεί τις απαραίτητες μετατροπές για να μπορεί να κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για αυτό και θεωρεί πιθανό τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα να βγουν στην παραγωγή στα μέσα της δεκαετίας. Για την επόμενη διετία το Enyaq θα αποτελεί τη μοναδική αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Skoda.

Με δεδομένο ότι η Volkswagen σχεδιάζει μία καινούργια πλατφόρμα για μικρότερα σε διαστάσεις ηλεκτρικά μοντέλα, την ID Lite, δεν είναι απίθανο η συγκεκριμένη να αποτελέσει τη βάση και για το μικρό μοντέλο της Skoda. Αντίθετα, το πιο πιθανό για την οικογενειακή έκδοση είναι να επιλεχθεί η γνωστή MEB.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...