Τη νέα νέα χρονιά επανεκκινούν οι συζητήσεις για συγχώνευση των Volvo και Geely

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις των Volvo και Geely θα συνεχιστούν το πρώτο τετράμηνο του 2021

  • -
  • -

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Volvo και Geely αναφορικά με την πιθανότητα συγχώνευσης των δύο εταιρειών «πάγωσαν» πριν από μερικούς μήνες. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι η κινέζικη εταιρεία ετοιμαζόταν για την είσοδο της στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης, κάτι που δεν τους επέτρεπε να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αλλαγή στην κεφαλαιακή τους δομή. Όμως, σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Volvo, HakanSamuelsson, οι συζητήσεις αναφορικά με την συγχώνευση των δύο εταιρειών αναμένεται να επανεκκινήσουν το πρώτο τετράμηνο του 2021.

Για την ιστορία, να σας θυμίσουμε ότι η Zhejiang Geely Holding Group εξαγόρασε τη Volvo από τη Ford το 2010. Ο Samuelsson δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος θα έλεγα ότι είναι ρεαλιστική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Έχουμε συζητήσει ότι η μεταξύ μας συνεργασία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να μοιραστούμε κάποιες πλατφόρμες.» Ο CEO της Volvo, δεν έκρυψε ότι παρά το ενδεχόμενο συγχώνευσης και οι δύο εταιρείες πρέπει να διατηρήσουν το χαρακτήρα και την ταυτότητα τους. Η σουηδική εταιρεία έχει ξεκάθαρο πλάνο επενδύοντας σε μοντέλα χαμηλών εκπομπών ρύπων, με απώτερο στόχο σε μία δεκαετία να προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...