Στην Κολωνία η κατασκευή του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Ford

Η Ford ετοιμάζει ένα προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Κολωνία και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Volkswagen

  • -
  • -

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το εργοστάσιο της Ford στη Κολωνία θα είναι αυτό στο οποίο θα κατασκευάζεται το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας. Για τις ανάγκες της νέας γραμμής παραγωγής, η Ford θα επενδύσει στις εγκαταστάσεις της στη γερμανική πόλη ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο του εργοστασίου στη Ρουμανία, αλλά τελικά προτιμήθηκε η λύση της Κολωνίας. Θυμίζουμε, ότι στις ίδιες εγκαταστάσεις κατασκευάζεται και το δημοφιλές Fiesta.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται επάνω στην γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρικών της Volkswagen. Οι δύο πλευρές είχαν συνάψει συμφωνία τον Ιανουάριο του 2019 που αναφερόταν στη συνεργασία για pickup και van. Όμως, αυτή επεκτάθηκε και στα ηλεκτρικά οχήματα. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και τα μηχανικά του μέρη θα σχεδιαστούν από τη Ford, και συγκεκριμένα στο κέντρο εξέλιξης της εταιρείας στο Merkenich και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση το 2023.  Η Ford υπολογίζει ότι θα πουλήσει περισσότερα από 600.000 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου μέσα σε βάθος εξαετίας από την ημέρα παρουσίασης του, ενώ θα είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα μοντέλα της Volkswagen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...