Ferrari 488 GT Modificata: Μία αγωνιστική 488 χωρίς περιορισμούς (video)

Η περιορισμένης παραγωγής 488 GT Modificata άφησε ελεύθερους τους τεχνικούς της Ferrari να δημιουργήσουν

  • -
  • -

Η Ferrari παρουσίασε μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής της 488. Η GT Modificata ενσωματώνει την τεχνογνωσία που απέκτησε η ιταλική εταιρεία με τις 488 GT3 και 488 GTE μέσα από τους αγώνες, αλλά απελευθερωμένη από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Φυσικά, αφορά ελάχιστους, ενώ οι τυχεροί κάτοχοι θα επιτρέπεται να την οδηγήσουν μόνο στην πίστα και στις εκδηλώσεις του Ferrari Club Competizioni GT.

Η λέξη Modificata ουσιαστικά μεταφράζεται σε αναβάθμιση ή καλύτερα μετατροπή. Στη Ferrari είναι συνυφασμένη με την βελτιωμένη απόδοση. Έτσι, ο γνωστός 8κύλινδρος με τα δύο τούρμπο αναβαθμίστηκε με τη χρήση συγκεκριμένων υλικών που χρησιμοποιούνται στις αγωνιστικές εκδόσεις. Σε συνδυασμό με τη νέα χαρτογράφηση του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης, η ισχύς εκτοξεύθηκε στους 700 ίππους! Το κιβώτιο έχει διαφορετική κλιμάκωση των σχέσεων, ενώ ο συμπλέκτης είναι από κάρμπον. Στοιχείο απαραίτητο για να διαχειριστεί την αυξημένη ισχύ και ροπή.

Η ανάρτηση της Modificata είναι ακριβώς ίδια με της αγωνιστικής GTE, ενώ το σύστημα πέδησης έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Brembo. Μάλιστα, είναι εφοδιασμένο και με το ειδικά ρυθμισμένο σύστημα ABS που χρησιμοποιεί η 488 GT3 Evo του 2020! Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς με την πρώτη ματιά, τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν τις… ρίζες τους στο χώρο των αγώνων. Η εμπρός σχεδίαση, σε συνδυασμό με την τεράστια πίσω αεροτομή, παράγουν τεράστια κάθετη δύναμη και συγκεκριμένα της τάξεως του ενός τόνου στα 230 km/h! Μάλιστα, μεγάλο μέρος της εξέλιξης του αυτοκινήτου και της ρύθμισης της ανάρτησης έχει πραγματοποιηθεί στην πίστα του Nurburgring.  

Και επειδή η χρήση της είναι προορισμένη για την πίστα, ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει μία σειρά από εξαιρετικά χρήσιμα αξεσουάρ! Όπως για παράδειγμα όργανα μετρήσεων V-Box, τα οποία συνδυάζονται με σύστημα τηλεμετρίας της Bosch, και μάλιστα με όλα τα δεδομένα να μπορούν να μεταφερθούν από το αυτοκίνητο στον υπολογιστή με ένα USB stick. Σημειώστε, ότι επειδή η 488 GT Modificata θα παραχθεί σε ελάχιστα κομμάτια, τον πρώτο λόγο ενδιαφέροντος αγοράς θα έχουν όσοι λαμβάνουν μέρος στο Competizioni GT με τη Ferarri ή στο Club Competizioni GT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...