350 ηλεκτρικά SUV την μέρα θα κατασκευάζει η Skoda

Το Enyaq iV είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στη χώρα μας (τιμές)

  • -
  • -

Το ENYAQ iV αποτελεί το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda (μετά το CITIGOe iV) και το πρώτο που βασίζεται στην αποκλειστική πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση MEB, του Volkswagen Group. Η τσέχικη μάρκα άρχισε την παραγωγή του στο κεντρικό εργοστάσιο του Mlada Boleslav, δίπλα στην Octavia και το Karoq.

Κάθε μέρα θα κατασκευάζονται 350 Enyaq iV, τα οποία προορίζονται για τις ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα, όπου πωλείται από 35.200 ευρώ (με την κρατική επιδότηση η τιμή της βασικής έκδοσης υποχωρεί στα 29.523 ευρώ).

Το μήκους 4,65 μέτρων ηλεκτρικό SUV θα κυκλοφορήσει τόσο ως πισωκίνητο (με ηλεκτρικό μοτέρ πίσω) όσο και ως 4x4 (με δεύτερο ηλεκτροκινητήρα εμπρός), σε τρεις εκδόσεις μπαταρίας και σε 5 εκδόσεις ισχύος:

Η βασική έκδοση έχει μπαταρία 55 kWh και η μεσαία έκδοση, μπαταρία 62 kWh (η αντίστοιχη αυτονομία είναι 340 και 390 km). Η έκδοση με την μεγάλη μπαταρία (82 kWh) υπόσχεται αυτονομία έως 510 km με μία φόρτιση, καθιστώντας το ENYAQ iV ιδανικό όχι μόνο για τις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις, αλλά για την απόδραση του Σαββατοκύριακου, ακόμη και για ένα ταξίδι. Οι πισωκίνητες εκδόσεις έχουν ισχύ 148, 180 ή 204 ίππους, ενώ οι τετρακίνητες 265 ή 306 ίππους.

Δείτε εδώ όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις τιμές του Skoda Enyaq iV

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...