Elation Freedom: Ηλεκτρικό μεν, με 1.900 ίππους δε! (video)

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που κατασκευάζουν αμιγώς ηλεκτρικά hypercar έχουν γίνει η μόδα της εποχής

  • -
  • -

Ακόμα μία νεοσύστατη εταιρεία υπόσχεται ένα ηλεκτρικό hypercar με εξωφρενικές επιδόσεις. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Elation με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ να γνωστοποιήσει την πρόθεση της για την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού hypercar με εκρηκτικές επιδόσεις. Ιδρυτές της Elation είναι οι Carlos Satulovsky και Mauro Saravia, ενώ ο στόχος τους είναι η δημιουργία του πρώτου ηλεκτρικού αλλά και πολυτελούς hypercar στις ΗΠΑ.

Το πρώτο μοντέλο της εταιρείας θα ονομάζεται Freedom και έχει σχεδιαστεί από τους κορυφαίους τεχνικούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Αργεντινή! Μπορεί στο σχετικό δελτίο να μην αναφέρονται τα ονόματα τους, αλλά όπως αναφέρει η Elation έχουν εργαστεί στην Formula 1, σε ομάδες που έχουν λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans, αλλά και πολλές ακόμα μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στα σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σίγουρα ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του σχεδίαση, με έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενεργά ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, μεγάλο διαχύτη, αλλά και πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω σε στιλ Gullwing. Το εσωτερικό θαρρείς πως είναι κόκπιτ μαχητικού αεροπλάνου. Βέβαια, οι άνθρωποι της Elation έσπευσαν να τονίσουν το στοιχείο της πολυτέλειας, αναφέροντας ότι οι ιδιοκτήτες του Freedom θα μπορούν να εξατομικεύσουν το εσωτερικό της, επιλέγοντας δέρμα της επιλογής τους, πολύτιμα μέταλλα ή ακόμα και πετράδια!

Περνώντας στα πιο… σοβαρά, και εν ολίγοις στα μηχανικά μέρη, το αμάξωμα του Freedom θα είναι κατασκευασμένο από κάρμπον και θα έχει βάρος μόλις 82 κιλά. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 100 ή 120 kWh, προσφέροντας αυτονομία της τάξεως των 483 ή 644 χιλιομέτρων. Η βασική έκδοση θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες και θα αποδίδει 1.434 ίππους. Για όσους η συγκεκριμένη τιμή δεν αρκεί, θα διατίθεται και μία ακόμα πιο ισχυρή εκδοχή με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 1.929 ίππων! Η συγκεκριμένη Freedom θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε 1,8 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει τα 418 km/h.

Αν βέβαια είστε πιο παραδοσιακοί, η Elation έχει τη λύση για εσάς, και αυτή δεν είναι άλλη από την Freedom Iconic. Σε αυτή την περίπτωση το hypercar της αμερικανικής εταιρείας θα εφοδιάζεται με ένα 10κύλινδρο σύνολο 5.200 cc, το οποίο θα αποδίδει περισσότερους από 760 ίππους και 664 Nm ροπής. Θα συνδυάζεται με σύστημα μετάδοσης και στους τέσσερις τροχούς και το αυτόματο κιβώτιο S Ttronic της Audi των επτά σχέσεων. Εύκολα καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για το ίδιο μηχανικό σύνολο που δίνει ζωή στο Audi R8 V10…

Φυσικά, παραμένει άγνωστο πότε το Freedom θα παρουσιαστεί, αλλά και αν η Elation καταφέρει να το κατασκευάσει. Παρόλα αυτά, τιμές πρόλαβαν να ανακοινώσουν με την ηλεκτρική έκδοση να κοστίζει 1,7 εκ.. ευρώ, ενώ αυτή με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι ακριβότερη με κόστος κτήσης 1,9 εκ. ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...