Δεν θα πληρώνουν πρόστιμο για εκπρόθεσμο ΚΤΕΟ οι στενές επαφές κρουσμάτων κορονοϊού

Τι πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος προκειμένου να γλυτώσει το πρόσθετο ειδικό τέλος

  • -
  • -
Δεν θα πληρώνουν πρόστιμο για εκπρόθεσμο ΚΤΕΟ οι στενές επαφές κρουσμάτων κορονοϊού
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με εγκύκλιο του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους εκπροθέσμου KTEO τους ιδιοκτήτες που είχαν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού, κατά το χρονικό διάστημα που υπήρχε υποχρέωση προσκόμισης οχήματος για τεχνικό έλεγχο.

Η απόφαση λαμβάνεται σε συνέχεια της εγκυκλίου (αριθμ. πρωτ. 51958/831/1-10-2020) που απαλλάσσει από την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον COVID -19.

Τι πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος οφείλει να προσκομίσει βεβαίωση/γνωμάτευση θεράποντος ιατρού ή νοσηλευτικού ιδρύματος ή κλινικής ή έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή του ΕΟΔΥ, στο οποίο αναγράφεται ότι χαρακτηρίζεται ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 και απαιτείται η κατ’ οίκον απομόνωσή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο ιδιοκτήτης οφείλει να προσκομίσει το όχημα για τεχνικό έλεγχο εντός δεκαπέντε (15)  ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε να ισχύει ο παραπάνω λόγος ανωτέρας βίας.

Δείτε πώς μπορείτε να πάτε σε συνεργείο που είναι σε άλλο νομό

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...