Touchless διακόπτες που νιώθεις στο χέρι σου χωρίς να τους ακουμπάς [Video]

Θεωρείται 3 φορές πιο ακριβές σύστημα σε σχέση με τις οθόνες αφής

  • -
  • -

Με τον πανικό του Covid-19 να βρίσκεται σε έξαρση, ο κόσμος πασχίζει να έρχεται σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερες επιφάνειες γίνεται. Η DS Automobiles φαίνεται πως έχει την ιδανική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, για μέσα στο αυτοκίνητο τουλάχιστον. Σε συνεργασία με την εταιρία τεχνολογίας Ultraleap, παρουσιάζει ένα νέο τρόπο λειτουργίας για τους διακόπτες, πηγαίνοντας την τεχνολογία αφής, στο επόμενο στάδιο.

Για την ακρίβεια, δεν είναι και τόσο αφής πια, καθώς πρόκειται touchless διακόπτες υψηλής ακρίβειας, χάρη στους οποίους, ο χειριστής μπορεί να τους ενεργοποιήσει αποκλειστικά με χειρονομίες, δίχως να χρειαστεί να έρθει σε επαφή μαζί τους. Το εξωπραγματικό μέρος όμως της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν είναι τόσο η touchless λειτουργία, όσο το ότι το σύστημα την στιγμή που το χρησιμοποιείς μπορεί να δώσει πίσω ερέθισμα, το οποίο το νιώθεις στο χέρι σου σαν να το ακουμπάς κανονικά!

Χάρη σε ένα ηχοσύστημα υψηλής συχνότητας, το σύστημα μπορεί να παράγει ήχους που δεν είναι αντιληπτοί ως προς την ακοή, αλλά ικανοί να δημιουργήσουν κύματα στην ατμόσφαιρα, τα οποία φτάνουν στο δέρμα μας και νιώθουμε σαν να το ακουμπάμε. Μάλιστα, εντύπωση δεν κάνει μόνο ο τρόπος λειτουργίας αυτής την τεχνολογίας, αλλά και το γεγονός πως αποδεικνύεται 3 φορές πιο ακριβείς σε σχέση με τις οθόνες αφής. Σύμφωνα με την DS Automobiles, μειώνει το χρόνο δραματικά τον χρόνο για τον οποίο ο οδηγός παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο, αλλά και το άγχος την χρήσης του infotainment για παράδειγμα, ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...