Ο Hamilton το άτομο μαύρου χρώματος με την μεγαλύτερη επιρροή στη Μ. Βρετανία

O Βρετανός υποστήριξε όσο κανένας άλλος οδηγός το κίνημα Black Lives Matter

  • -
  • -

Την περασμένη Κυριακή, ο Bρετανός οδηγός της Formula 1 Lewis Hamilton, ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher κατακτώντας τον έβδομο τίτλο του στην πίστα της Τουρκίας. Μερικές μέρες αργότερα βρέθηκε στην πρώτη θέση της powerlist για το 2021. Αυτή η λίστα εξυμνεί τους πιο δυνατούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταγωγή από την Αφρική και την Καραιβική (όπως ο Hamilton καθώς κατάγεται από την Γρενάδα) και Αφροαμερικανούς που ζουν στο Ηνωμένο βασίλειο.

Το βραβείο δε δόθηκε στο Βρετανό οδηγό αποκλειστικά για τις οδηγικές του ικανότητες. Είναι ο μόνος εν ενεργεία μαύρος οδηγός στο σπορ που εκφράστηκε τόσο έντονα για το θάνατο του George Floyd, υποστηρίζοντας παράλληλα το κίνημα Black Lives Matter.

Mετά τον θάνατο του George Floyd στις 25 Μαϊου κατηγόρησε την F1 ότι είναι ο μόνος που μιλάει τόσο ανοικτα για το συγκεκριμένο θέμα. Η ομάδα της Mercedes-AMG στήριξε τον Hamilton από την πρώτη στιγμή βάφοντας για την φετινή σεζόν το μονοθέσιο μαύρο σε αντίθεση με το συνηθισμένο ασημί.

hamiltooo

Τον Ιούνιο έπεισε τους υπόλοιπους οδηγούς να γονατίζουν πριν από κάθε αγώνα ως ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα Black Lives Matter, ενώ επίσης δημιούργησε το Hamilton Commision με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός έγχρωμων οδηγών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ο ίδιος δήλωσε: "Θέλω να σκέφτομαι ότι είμαι ένας κρίκος μιας τεράστιας αλυσίδας ανθρώπων που προσπαθούν για την αλλαγή με στόχο ένα καύτερο μέλλον".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...