MINI Vision Urbanaut: Σαν στο σπίτι σας! (video)

Το όραμα της MINI για τις μεταφορές στο μέλλον, επαναπροσδιορίζει την έννοια του αυτοκινήτου

  • -
  • -

Είναι δεδομένο ότι η αυτοκίνηση θα αλλάξει δραματικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Και για όσους δεν το πιστεύουν, κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορα πρωτότυπα που φροντίζουν να μας προϊδεάσουν για το μέλλον. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της MINI, η οποία στο πλαίσιο του #NextGen 2020, παρουσίασε το όραμα της για το MPV του μέλλοντος. Μπορεί να μην πρόκειται για ένα πραγματικό πρωτότυπο, αλλά για μία ψηφιακή απεικόνιση, αλλά φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο η Mini θέλει να επαναπροσδιορίσει τον ορισμό της άνεσης και της ευρυχωρίας που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο.


Με δεδομένο το γεγονός ότι η κεντρική ιδέα της σύλληψης του συγκεκριμένου μοντέλου περιστρέφεται γύρω από την εκμετάλλευση των χωρών, το Vision Urbanaut ξεκίνησε να σχεδιάζεται από μέσα προς τα έξω! Το αυξημένο ύψος στο εσωτερικό θεωρήθηκε απαραίτητο για τη δημιουργία φιλόξενης και άνετης καμπίνας, την ώρα που το μήκος του αγγίζει τα 4,46 m. Πλαϊνές πόρτες δεν υπάρχουν, παρά μόνο μία μεγάλη συρόμενη στο πλάι του αυτοκινήτου. Οι σειρές των καθισμάτων είναι δύο, με αυτή των πίσω επιβατών να είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Όσον αφορά τις δύο μπροστινές θέσεις αυτές είναι περιστρεφόμενες συμβάλλοντας στην πληθώρα επιλογών αναφορικά με την διαρρύθμιση του εσωτερικού.  Αυτό μπορεί να μετατραπεί σε σαλόνι, με τις γυάλινες επιφάνειες να δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το εμπρός παρμπρίζ ανοίγει! Προσθέστε ότι σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, η κεντρική κονσόλα μπροστά από τον οδηγό «κρύβεται» και αναδεικνύεται μία ακόμα άνετη γωνία που μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο. Σε όλα αυτά, συμπληρώστε και το τραπεζάκι στο μέσο του Vision Urbanaut, για να έχετε την πλήρη εικόνα του εσωτερικού. Ή καλύτερα του… καθιστικού!


Σχεδιαστικά κυριαρχούν οι καμπύλες
, με το εμπρός μέρος να διατηρεί μέρος της φιλοσοφίας της Mini. Τόσο τα στρογγυλά φανάρια, όσο και η μάσκα, παραπέμπουν στα μοντέλα της εταιρείας. Αυτοί είναι τοποθετημένοι κάτω από μία δομή με οπές, με αποτέλεσμα να φαίνονται μόνο στην περίπτωση που είναι αναμμένοι. Φυσικά, ως αυτοκίνητο του μέλλοντος, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ θα διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Το τελευταίο θα υποστηρίζεται μέσω ενός πάνελ που θα είναι τοποθετημένο στη μάσκα, αφού με δεδομένο το γεγονός ότι δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν χρειάζονται αεραγωγοί στο εμπρός μέρος. Τέλος, με στόχο το μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα, το Mini Vision Urbanaut θα κατασκευάζεται από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ στο εσωτερικό του θα γίνει χρήση από πλεκτό ύφασμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...