Hyundai: Από πολλά SUV μέχρι... ιπτάμενα ταξί θα δούμε από την κορεατική εταιρία στο μέλλον

Η προσοχή της Hyundai είναι στραμμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και στα αυτόνομα οχήματα

  • -
  • -

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Co στην Αμερική, Jose Munoz, έδωσε συνέντευξη αποκαλύπτοντας μέρος των σχεδίων της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας για το άμεσο, αλλά και πιο μακρινό μέλλον. Ο Munoz δεν έκρυψε ότι τον επόμενο χρόνο θα παρουσιάσουν μία σειρά από νέα SUV, ενώ εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του για το λανσάρισμα ιπτάμενων ταξί!

Όπως ανέφερε, η προσοχή της Hyundai είναι στραμμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και στα αυτόνομα οχήματα. Μέσα στον επόμενο χρόνο, η Hyundai θα παρουσιάσει το νέο Santa Cruz και το crossover Ioniq 5, το οποίο θα είναι το πρώτο από μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, ενώ θυμίζουμε πως νωρίτερα στην παραγωγή θα έχει μπει και το νέο Tucson. Ο Munoz αποκάλυψε στη συνέντευξη του πως η Hyundai θα συνεργαστεί στενά με την νέα κυβέρνηση του Joe Biden στις ΗΠΑ, με στόχο την ανάπτυξη δομών που θα υποστηρίζουν τις ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οχημάτων που κάνουν χρήση υδρογόνου.

Μεγαλύτερο ενθουσιασμό, όμως, επέδειξε για το σχέδιο των ιπτάμενων ταξί που θα μεταφέρουν επιβάτες από και προς μεγάλα αεροδρόμια! Η Hyundai έχει πραγματοποιήσει μία επένδυση της τάξεως των 4 δις δολαρίων στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων και ο ίδιος θεωρεί ότι μέχρι το 2028 τα ιπτάμενα ταξί θα λειτουργούν σε μεγάλα αεροδρόμια, όπως αυτό του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...