Το όνομα Monza επιστρέφει στη γκάμα της Opel πιθανότατα ως ηλεκτρικό SUV

Ακόμα ένα coupe που μεταμορφώθηκε σε SUV;

  • -
  • -

Για όσους δεν θυμούνται το όνομα Monza βρισκόταν στο πίσω μέρος ενός κουπέ μοντέλου της γερμανικής εταιρίας από το 1978 έως και το 1986, ενώ ήταν επίσης γνωστό με την ονομασία «Vauxhall Royale Coupe» στους κατοίκους της Μ. Βρετανίας. Εδώ και μερικά χρόνια όμως, η Opel, φαίνεται να επεξεργάζεται την ιδέα αναβίωσης του Monza, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει και ένα concept car στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2013, το οποίο έφερε και πόρτες gullwing.

Αν και η παραγωγή του ποτέ δεν προχώρησε και το όνομα Monza δεν μεταπήδησε σε κάποιο όχημα παραγωγής, το συγκεκριμένο concept αποτέλεσαι μία πρώτη γεύση της νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας, την οποία είδαμε να αναπτύσσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, αν οι τελευταίες φήμες που κυκλοφόρησαν ισχύουν, τότε η Opel μπορεί να εξετάζει την περίπτωση λανσαρίσματος ενός ολοκαίνουργιου Monza το 2024. Ένα μοντέλο που πιθανότατα θα έρθει σε μορφή SUV. Σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό το νέο μοντέλο προορίζεται για την κορυφή της γκάμας της εταιρίας, με μήκος που θα φτάνει τα 4,9 μέτρα που αυτομάτως το καθιστά σχεδόν μισό μέτρο μεγαλύτερο από το ήδη μεγάλο Grandland X.

platform

Θα πατά πάνω στην νέα πλατφόρμα της PSA, eVMP (electric Vehicle Modular Platform), η οποία θα αποτελέσει την βάση για όλα τα compact και μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα του ομίλου μέχρι το 2025.

Βέβαια, αν και ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα εκτίει χρέη ναυαρχίδας για τις Opel και Vauxhall είναι πιθανό, με την ημερομηνία λανσαρίσματος να υπολογίζεται το 2024, απέχει ακόμη αρκετό καιρό από το σήμερα, οπότε πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τότε.

Εσάς πως σας φαίνεται; Θα θέλατε να δείτε ένα τέτοιο μοντέλο να εντάσσεται στον στόλο της γερμανικής εταιρίας;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...