Μόνο ηλεκτρικές οι Bentley από το 2030!

Ακόμα ένα κάστρο έπεσε, αφού το στρατηγικό πλάνο της Bentley αναφέρει πως από το 2030 και έπειτα, όλα τα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά

  • -
  • -

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της, η Bentley παρουσίασε το στρατηγικό της πλάνο για την επόμενη δεκαετία. Απώτερος στόχος είναι να εξακολουθεί να προσφέρει κορυφαίες και πολυτελείς κατασκευές, αποτελώντας όμως μία εταιρεία με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα. Για να συμβεί αυτό, δεν θα αλλάξει μόνο η τεχνολογία των αυτοκινήτων, αλλά του εργοστασίου της, όπως και του λειτουργικού πλάνου της. Η γκάμα των μοντέλων της θα διαφοροποιηθεί πλήρως και δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφεραν πως μέχρι το 2026 θα προσφέρει μόνο plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το 2030 θα έχει στη γκάμα της αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2023 η Bentley θα διαθέτει παράλληλα για κάθε μοντέλο της μία έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και ακόμα μία που θα κάνει χρήση plug-in τεχνολογίας. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, η γραμμή παραγωγής στο Crewe, έγινε πέρσι η πρώτη ενός κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων στη Μ Βρετανία, που έχει πιστοποίηση μηδενικού οικολογικού αποτυπώματος. Αυτό είναι αποτέλεσμα προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο δεκαετίες, με τη χρήση καινοτόμων λύσεων. Ανάμεσα σε αυτές συναντάμε ένα σύστημα ανακύκλωσης νερού που χρησιμοποιείται για τις βαφές των αμαξωμάτων, την τοποθέτηση 10.000 ηλιακών πάνελ, όπως και τη γενικότερη στροφή σε νέες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...