H BRM κατασκευάζει τρεις «καινούργιες» V16 F1! (video)

Με αφορμή τον εορτασμό 70 ετών, η British Racing Motors θα κατασκευάσει τρία μονοθέσια, ίδια με αυτά που πρωταγωνιστούσαν τη δεκαετία του ‘50

  • -
  • -

Η πρώτη βρετανική ομάδα που συμμετείχε στη Formula 1, η British Racing Motors, γιορτάζει φέτος 70 χρόνια. Με αφορμή το συγκεκριμένο εορτασμό θα κατασκευάσει τρία καινούργια μονοθέσια, ακριβώς ίδια με αυτά που πρωταγωνιστούσαν τη δεκαετία του ’50. Πρόκειται για την Type 15 Mk1 V16, των δεκαέξι κυλίνδρων και των περίπου 600 ίππων! Το πρώτο μονοθέσιο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021 και θα καταλήξει στα χέρια του γιου του αρχικού επικεφαλής της BRM, John Owen.

Η ιδέα για να κατασκευαστούν τα συγκεκριμένα μονοθέσια, ξεκίνησε από το γεγονός ότι η «Owen and Hall» βρήκε τρία σασί της BRM, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί! Ο Rick Hall, ο οποίος και αποτελεί πρώην μηχανικό της BRM, μαζί με τον Nick Owen είχαν στη διάθεση τους περισσότερα από 20.000 σχέδια του μονοθεσίου! Κάτι που τους επιτρέπει να κατασκευάσουν τα μονοθέσια σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια και όχι από φωτογραφίες. Στοιχείο που θα χαρίσει μοναδική ακρίβεια στην κατασκευή των μονοθεσίων. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο την εποχή του αγωνιστικό αυτοκίνητο, με έναν δεκαεξακύλινδρο κινητήρα που λειτουργούσε στις 12.000 rpm. Και σίγουρα, την ημέρα που θα έρθει και πάλι στη ζωή, ο ήχος του αναμένεται να προκαλέσει ανατριχίλα σε όσους φίλους της αυτοκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...